De 10 best gelezen artikelen van 2016 (vandaag 5 t/m 1)

Gisteren lieten wij je het eerste deel van de top 10 van de meest gelezen artikelen op De Orkaan zien. Vandaag gaan we door met de nummers 5 tot en met 1.

Maar dit doen we niet voordat we ons goede voornemen en een tip met je hebben gedeeld.

Voornemen: in het eindoverzicht van 2017 willen we een top 10 die bestaat uit alleen maar vrolijke, inspirerende, ontroerende en fijne berichten. Tip: sla al onze negatieve, nare, vervelende en kritische berichten komend jaar over. Gewoon links laten liggen die hap.

Op nummer 5 staat:

5. Zaanse Luca in The Next Boy/Girl Band
En weer een stuks Zaanse jeugd die kon rekenen op landelijke belangstelling. Wij scheppen niet graag op, maar al voor de eerste uitzending van de nieuw talentenshow van SBS6 schreven wij:

‘Hij is the new kid on the block, en voor hem is er maar one direction: straight to the top!’

Luca Gilliot, de 17-jarige leerling van het Zaanlands Lyceum pakte met boyband 4U het goud!

4. Dit wordt de nieuwe Lidl in Zaandam
Kijk! Een fijn stukje over nieuwe bouw, nieuwe kansen en een frisse start! Het artikel over de nieuwbouw dat in 2016 het meest gelezen werd, kwam overigens uit 2015. Het hele jaar door werd het af en aan aangeklikt. Ook de volgstukken tot aan de opening in april van dit jaar werden gretig afgenomen.

3. De Oostzaanse aflevering Frank Visser op SBS6 (twee keer)
Oostzaner Ruud de Zinger meldde de ruzie met zijn buurman zelf bij het programma, maar hij vond dat hij er niet best opstond. Via de rechter wilde hij uitzending verbieden, maar dat lukte niet. Het tweede stuk in onze top 10 over dit geval, gin over de veeg uit de pan die gemeente Oostzaan kreeg van Frank Visser. Hoe De Zinger na 12 jaar procederen (waarin hij voortdurend in het ongelijk werd gesteld) toch door kon gaan met het “verzieken” van het leven van zijn buren, was Mr. Visser een raadsel.

2. Zaanse Fish-Grill wordt anti-homo (en anti-joden) partij
Soms komt er nieuws voorbij waarvan je zou willen dat je het had kunnen verzinnen. Of eigenlijk waarvan je zou wensen dat het verzonnen was. Op Krimp 2a in Zaandam, waar eerder visschotels werden aangeprijsd, verrees een partij die ideeën ventileerde als: “Homoseksualiteit in Nederland, is een besmetelijke ziekte, waar we met SPOED van af moeten. Anders hebben we geen nieuwe na geslacht meer !.” en “joden zijn erger dan de duivel”.

En dan **** TROMGEROFFEL **** zijn we aanbeland bij NUMMER 1:

1. Ismail Ilgun, Ismail Ilgun en Ismail Ilgun 
Er staan maar liefst drie stukken over hem in onze top 10. Voor de diversiteit van ons overzicht hebben we besloten deze als één te tellen. Ismail die toegeeft niet zo’n beste beurt gemaakt te hebben, Ismail bij Pauw en het stuk over waarom zijn arrestatie niet deugde… Ismail hield ons en een hoop anderen van de straat.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *