De Bron (Poelenburg) voor ‘Appeltje van Oranje’ naar paleis Noordeinde

Inloophuis De Bron in Poelenburg is kanshebber voor een Appeltje van Oranje. Van de 37 kandidaten in de eindronde zijn er tien de laatste selectie doorgekomen. De Bron is daar één van en is daarmee officieel genomineerd. Uit deze tien worden drie winnaars gekozen.

De winnaars krijgen een echt bronzen Appeltje van Oranje (gemaakt door prinses Beatrix) en €25.000. Koningin Maxima doet de uitreiking.

“Op 4 oktober worden we ‘s middags bij paleis Noordeinde in Den Haag verwacht waar we te horen krijgen welke drie initiatieven er gewonnen hebben” schrijft Annemarie van Nieuwamerongen van De Bron ons. Maar voor het zover is gaat de jury bij alle tien de kandidaten langs: “Ze hebben nog een aantal vragen en willen met eigen ogen de situatie zien.” De jury is half juli in Poelenburg op bezoek geweest. De Bron werd genomineerd na een ‘pitchdag’ en een ‘stemtiendaagse’ waarbij ook het publiek kon stemmen.

De Bron kan het geld goed gebruiken “om de activiteiten voort te kunnen blijven zetten met hulp van de 25 vrijwilligers die nu voor De Bron actief zijn” schreef Annemarie ons eerder. Uit de promotekst die voor de nominatie zorgde:

“Een gewoon rijtjeshuis in de Zaandamse buurt Poelenburg is de ontmoetingsplek voor buurtbewoners die naar elkaar omzien en elkaar verder helpen. Als bruggenbouwers en buurtverbinders zetten 25 vrijwilligers en een betaalde medewerker zich in voor Inloophuis De Bron. Daar krijgen mensen geen stempels.

Bezoekers kunnen meedoen aan activiteiten die door buurtbewoners zelf zijn geïnitieerd. Van taalles, naailes, huiswerkbegeleiding tot koffie-ochtenden en praatgroepen. Ook lopen buurtgenoten binnen voor het inloopuur of sociaal spreekuur. Als het nodig is verwijzen de vrijwilligers de mensen door naar hulpverlening voordat er grote problemen ontstaan. ‘Wij zijn geen echte hulpverleners, maar wel hoopverleners.’

Als kleine organisatie maakt De Bron een grote impact op de buurt. Ben jij ook onder de indruk? Klik dan snel op de stemknop!”

Hier alle genomineerden (de foto komt ook van die pagina).

Annemarie van Nieuwamerongen is de 7e van links.

De promo-video:

Door Piet Bakker. Bronnen: website Appeltjes van Oranje, YouTube, Annemarie van Nieuwamerongen. Foto van Appeltjes van Oranje.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *