De fabriek stond stil vandaag

Veel van de gezichten van de medewerkers die het terrein aan de Westzijde 103 betraden, vertoonden de sporen van een slechte nachtrust.

Een man die zich, in de 20 jaar dat hij bij Verkade werkt, geen één keer ziek heeft gemeld, had dat vandaag graag willen doen. Maar de drang om het te weten won het: heb ik nog een baan of niet?

De man had tranen in zijn ogen toen hij weer buitenstond. Hij had zijn baan nog, maar collega’s waarvan hij wist dat ze ‘Verkade-bloed’ hadden stonden op straat.

Wij hebben Verkade gevraagd hoeveel mensen vandaag slecht nieuws kregen. Maar ook voor wie wel door mag, was het een gitzwarte dag.

We geven een update als we antwoord hebben van Verkade.

Update: we krijgen antwoord via het PR-bureau uit Rotterdam dat hiervoor is ingeschakeld:

De 87 banen die verdwijnen hebben betrekking op 87 medewerkers. De reorganisatie betreft alle onderdelen van de Verkade fabriek.
Na vandaag hebben alle medewerkers duidelijkheid omdat ze in persoonlijke gesprekken zijn geïnformeerd. De reacties waren verschillend, afhankelijk van de persoonlijke gevolgen.
Medewerkers die het bedrijf zullen verlaten, ontvangen financiële compensatie, evenals een persoonlijk budget voor outplacement doeleinden, zoals vastgelegd in het sociaal plan, dat is afgestemd met de vakbonden.

Wij vragen toch nog even door: in januari is aangekondigd dat er 87 fulltime-banen verdwijnen, terwijl er ook nogal wat parttimers werken bij Verkade. Het gegeven antwoord zou betekenen dat er enkel fulltimers zijn ontslagen vandaag.

Yildiz Holding

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *