De Grote Nood Quiz! Watersnood 1916-2016

100 jaar geleden, in de vroege ochtend van 14 januari 1916 brak de Waterlandse Zeedijk bij Katwoude door. Een groot deel van Noord-Holland liep onder water.

In Noord-Holland vielen 19 doden.

In de Zaanstreek hadden Oostzaan en Zaandam Oost het meest te lijden.

De Orkaan besteedt er deze weken dagelijks aandacht aan. Vandaag presenteren wij:

De Grote Watersnood 1916 Quiz
We dagen je uit om tot het uiterste te gaan. Test je kennis en verras jezelf en ons met het resultaat. Heel veel succes, je zult het nodig hebben…


Prijzen! 
Hoofdprijs: de winnaar valt met zijn neus in het water. Voor hem of haar liggen 2 VIP-kaarten klaar voor het rampentheater Een geschiedenis van tranen op 15 of 16 januari. Na de voorstelling mogen ze de cast ontmoeten, groeten en knuffelen. Ook ontvangt de slimmerik het boekje ‘De dood van een pettenbaas.’ over de ramp in 1916.
Nog een hoofdprijs: 2 kaarten voor het rampentheater  Een geschiedenis van tranen op 15 of 16 januari.

En het kan niet op, nóg een hoofdprijs: het prachtige boek ‘Vergeten water, de fotografen van de Watersnood’ van Jaques Laureys.
Uitgesloten 
Medewerkers van De Orkaan mogen gewoon meedoen en hun familieleden ook. De enige die is buitengesloten van deelname is Hans Ewout Kuyper, omdat hij het grootste deel van de vragen bedacht.

Dank!
De Prijzen zijn beschikbaar gesteld door Stichting Oeverloos, Uitgeverij Noord-Holland en Drukkerij Heijnis en Schipper.

De regels zijn bepaald door De Orkaan en huisnotaris Rik Jacobs zorgt ervoor dat ze worden nageleefd. Jacobs mag zelf overigens ook lekker meespelen.

Deel dit artikel:

12 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *