De Kift op Kijkdoos: Water Wieg Me

Nederland blijft massaal thuis. Overdag is een tochtje naar de supermarkt een hoogtepunt, ’s avonds wordt er vooral tv gekeken.

Wij raden dat zeker aan voor a.s. zaterdag als er een heuse Zaans-Groningse boatmovie (niet te verwarren met een roadmovie) te zien is: De Kift met ‘Water Wieg Me’

Wij kunnen het bloemrijke proza van NTR/Kift niet verbeteren dus beperken ons tot het 1:1 doorplaatsen van het persbericht:

“Hoe buig je droevige verhalen om tot troostrijke liedjes? In de sfeervolle  ‘Water Wieg Me’ vaart Ferry Heijne, frontman van de Zaanse band De Kift, uit. Hij verruilt het podium voor een drijvende studio. Al ruim drie decennia bespeelt hij met De Kift de internationale podia met poëtische fanfarepunk vol tomeloze energie. Nu gaat hij in zijn eentje op zoek naar avontuur en inspiratie. Patrijspoorten omlijsten het schrale Groningse winterlandschap: Water, wuivend riet en rauwe oevers.

Langs de waterkant ontmoet Heijne mensen die hun verhaal met hem willen delen; een vader verloor zijn dochter, een oude veerman mijmert over vergankelijkheid en de Irakese dichter Rodaan Al Galidi reflecteert op vervreemding en ontheemd zijn. In hun verhalen klinken eenzaamheid, weemoed en doorzettingsvermogen door, vaste ingrediënten van De Kift-liedjes.

Documentairemaker Sanne Rovers laat zien hoe Heijne deze verhalen verwerkt tot composities, en hoe hij die instudeert met de bandleden om er ten slotte mee op te treden. Rovers maakt met ‘Water Wieg Me’ een muzikale ode aan de droefenis, een poëtische reis waar muziek, literatuur en het echte leven elkaar ontmoeten, inspireren en troosten.”

Kijken op zaterdag 4 april, om 23.05 uur bij de NTR op NPO 2. De trailer:

Trailer Water Wieg Me – een muzikale ode aan de droefenis from Docmakers on Vimeo.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *