De Kraaien naar Fortuinweg Zaandijk

De hockeyers van de Kraaien die gisteravond naar de raad van Zaanstad waren getrokken, konden feestend naar huis.

De raad besloot niet alleen € 4,5 miljoen vrij te maken voor de verhuizing maar ook dat de hockeyclub naar hun gedroomde plek bij de Fortuinweg in Zaandijk konden.

Het was een gevolg van het aannemen van een motie van D66, VVD, ZOG, ROSA, ZIP, ZOG, POV en DZ. Het ging om € 50.000 voor een voorbereidingsbudget en de reservering van € 4,5 miljoen vanuit het investeringfonds.

De club zit nu nog aan de Zuiderweg in Wijdewormer op een te kleine en verouderde locatie. Daarnaast is de nieuwe plek veel centraler in Zaanstad.

De andere optie, het voormalige QSC-veld in Wormerveer had te veel nadelen: niet van de gemeente, een huurder in de vorm van een paintball-club en slechter bereikbaar omdat het achter het spoor lag. Bovendien is het minder centraal in Zaanstad.

Bij de Kraaien werden leden opgeroepen zich bij de raadsvergadering aanwezig te zijn.

Vanavond wordt de kadernota behandeld in de raadsvergadering van gemeente Zaanstad. Hierin zal het besluit genomen worden of de gemeente geld beschikbaar stelt voor een verhuizing van onze club naar de Fortuinweg. Komt allen naar het gemeentehuis!

Die oproep had succes.

VVD-fractievoorzitter Gerard Ram werd voorzien van een echte Kraaienstropdas.

Na afloop vierden Ram fractievoorzitter Sanna Munnikendam (D66) het aannemen van de motie alsof ze zelf de Europacup hadden gewonnen.

De ‘kids’ kunnen nu op de fiets.

Dit is het plan voor het gebied.

fortuinweg kraaien

Lees hier alles wat De Orkaan over De Kraaien schreef.

Het terrein aan de Fortuinweg is een historische plaats, niet alleen zat er vroeger al een voetbalclub (Zaandijk) maar ook NSB-leider Anton Mussert sprak daar een menigte toe. Lees hier ons verhaal over deze plek.

Deel dit artikel:

13 reacties

 • E. van Es

  Heel veel mensen blij!!!

 • Hockey Kraai

  Zou ZCFC niet mee willen verhuizen?

 • j . tigchelaar

  als atlantic boules nu ook mee kan slaat de gemeente 2 vliegen in 1 klap kfc is ervan af wat ze graag willen en het bespaart ze een rechtsgang vanwege een getekend contract

 • Hans Kuyper

  Toch opmerkelijk. Een half jaar geleden nog maar wilden D66 en VVD De Kraaien het liefst dertig jaar in de Wijdewormer houden. En nu is het duo Munnikenram dolblij met een stropdas.
  Wat niet wegneemt: Welgemeende felicitaties aan De Kraaien. ROSA heeft zich, ook zonder stropdas, van harte en vanaf het begin voor jullie ingezet.

 • Roos

  Fijn dat de buurtbewoners ook zijn geïnformeerd.
  Over elke scheet krijg je een brief van de gemeente maar dat er een hockeyclub naast je deur komt hoor je niets over.

  Buurtbewoners zijn hier niet blij mee. Bedankt gemeente zaanstad.

  • Hans Kuyper

   De gemeente wist ook niet dat er een hockeyclub aan de Fortuinweg zou komen. Dat werd pas afgelopen donderdagavond om kwart over elf duidelijk, toen de raad daar (tegen de zin van de wethouder) toe besloot.
   Dat De Kraaien hun oog op het land hadden laten vallen, is al wel veel langer bekend. Daarom hebben verontruste bewoners van de Harpstraat onlangs ook een brief aan de gemeenteraad geschreven en heeft er een gesprek plaats gehad.
   De Fortuinweg is, sinds de sloop van de school, altijd in beeld geweest als ontwikkellocatie. Als er geen sportvelden waren gekomen, waren er ongetwijfeld woningen gebouwd. Concrete plannen waren er echter nog niet, die zijn er dus sinds afgelopen donderdag.
   De gemeente valt in dezen niets te verwijten. Er was simpelweg nog niets te melden. Nu er wél plannen zijn, zal de gebruikelijke procedure worden gevolgd.

   • Jonathan

    Er was wel een concreet plan. De bewoners hebben zelf de nek uitgestoken met een plan voor een natuurpark, waardoor de natuurwaarde van het gebied behouden blijft.

 • Marco

  Lekker zo’n hockeyclub in je achtertuin. Ik hoop dat er tegen die tijd genoeg aanbiedingen zijn bij de bouwmarkten voor verduisterende raambekleding.
  Fijn voor de hockeyers maar ik geloof nooit dat alle buren er blij mee gaan worden.

 • Peter

  Er gaat eerst nog een detail onderzoek plaatsvinden voor het luttele bedrag van 50.000 euro. Menig noodleidende vereniging of buurthuis in Zaanstad (geplaagd door kortingen op subsidies en huurverhogingen door de gemeente) zou alleen met dit bedrag al blij mee zijn.
  Het besluit is dus nog niet genomen.
  Als het doorgaat dan heeft de gemeente zomaar 4.5 miljoen beschikbaar voor een vereniging met 650 leden. Ik gun de Kraaien best een nieuw complex maar dit bedrag is buiten proporties. Ook zijn er goedkopere alternatieven.

 • roos

  Leuk dat geluidsoverlast naast je deur. Wanneer de wind onze kant op staat horen we de voetbalvelden al op de achtergrond. Moet je nagaan wanneer een club naast je deur zit.

  Ook waardevermindering van de woningen die er tegen aan moeten kijken.

  Ik zie liever woningbouw op dat terrein dan een hockeyclub. Dit is echt te gek voor woorden…

 • TBone

  Woningen zal net zo snel gebeuren. Hooguit een smal rijtje aangezien het grootste deel binnen het “rode” gebied ten aanzien van wettelijke geluidsnormen valt. Of de gemeente moet geluidsschermen gaan plaatsen bij de A8. Overigens valt een deel van het geplande gebied in bestemming “Natuur”+”Archelogisch”. Ben benieuwd wat Staatsbosbeheer hiervan vindt. Lichtvervuiling, geluidsoverlast etc…
  Er komen zwaar beschermde diersoorten voor in dit zeldzame veenweide gebied volgens het rapport v.d gemeente uit 2009.

 • Luther

  Eindelijk is het dan zover. Alleen maar goed voor de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *