De Lisabelle arriveert aan de Havenstraat! (foto’s)

Vlees, vega of vis, ontbijt, lunch, avondeten, een keer per week schoon linnen, een keer per week huttencontrole, twee keer per week schone handdoeken, een levensgroot schaakbord en wifi aan boord. 

De Lisabelle is er klaar voor. Er zijn 73 kamers zijn beschikbaar met 155 bedden. Huisdieren zijn niet welkom.

De definitieve plek is alleen nog niet gereed. Er wordt nog hard geheid om de palen waaraan de vluchtroute komt de Zaan in te jassen. 

Op zijn vroegst komen vrijdag de eerste mensen (uit Taets) aan boord, meldt kapitein Oskar van Spierenburg. Eerst moet daarvoor groen licht gegeven worden door de Veiligheidsregio: het schip moet onder meer veilig gemaakt worden voor de kinderen. De relingen worden afgezet zodat ze niet beklauterd kunnen worden. 

Het geluid van de aggregaat is gedempt, het zou nu onder de 35 decibel moeten zijn:

‘de ventilator van de keuken maakt meer geluid.’

Dank aan Bas Sommeijer en Erik-Jan Visser, onze verslagleggers ter plaatse.

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Dick van den Dobbelsteen

  Ik zag de boot vanmiddag afmeren. Best een lang geval.
  Zal wennen zijn voor de bewoners die de boot voor hun deur krijgen.

  • hans van rheenen

   “Onbekend maakt onbemind …”

   Ik zou de bemanning en/of de vertegenwoordigers van de gemeente aanraden, om de direct aanliggende bewoners tenminste één dag in de week uit te nodigen om gezellig samen een gratis warme hap te komen eten.

   Dan kunnen ze met elkaar kennismaken en worden de betrokkene bewoners gecompenseerd voor de niet te vermijden overlast, bij voorbeeld op het speelplaatsje, direct voor hun deur.

   • Erik Schouten

    Goed idéé, over burgerinitiatieven en het betrekken van de bewoners in de Havenbuurt is al gesproken bij de 2 bijeenkomsten over de vluchtelingen boten. Deze worden gecoördineerd door het leger des heils te bereiken via noodopvang@zaanstad.nl

  • Marco Woudstra

   Bij ons kunnen geen boten voor de deur, maar liever een boot voor mn neus dan oorlog is mn straat. Hopelijk voor iedereen houd het eens op met oorlog voeren.

 • Marijke Habernickel

  mensen wat is dat nou. Boot voor je deur. Ben blij dat jij dat niet bent die daar op zo’n klein plekje moet wonen .Alles kwijt .Geen thuis .Tuurlijk het is niet je wijde uitzicht. maar is toch niet voor altijd. wees aub voor die vluchteling een medemens die wil helpen .

 • Peter de Vries

  fantastisch hoor!
  Wat we nu aan kracht en geld in het hele land inzetten voor de vluchtelingen hebben we wel jaren nagelaten om voor ons eigen kinderen/studenten inzetten, ik begrijp dat nood wetten breekt, maar die nood is er al heel lang. Het kan dus nu wel.
  Laten we er iets van leren.

  • hans van rheenen

   Nood breekt inderdaad wetten …

   Oekraïeners snakken naar meer vrijheid, die wij in Nederland als vanzelfsprekend vinden. Ze zetten momenteel hun levens daarvoor op het spel en kunnen voor ònze kinderen een buffer tussen ons land en Rusland maken.

   Herman van Veen zei ooit: “vrijheid is, wanneer je niet bang hoeft te zijn!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *