Vandaag deel 4 (hopelijk het laatste) in de serie over het verdwenen voetpad langs de Havenstraat. Medio december verdween het voetpad waardoor er een gevaarlijke situatie ontstond omdat voetgangers over de smalle drukke en onverlichte autoweg moesten lopen.

Half januari werd de gevaarlijke situatie provisorisch opgelost toen met rijplaten een tijdelijk voetpad werd aangelegd. Vandaag zagen we dat niet alleen het voetpad weer was aangelegd maar ook dat er een fietspad was bijgekomen.

Door werkzaamheden op de Houthavenkade verdween half december het voetpad. Het werk duurde volgens de gemeente “helaas langer dan verwacht, vanwege de vorst in de grond.”

Het stuk langs de Havenstraat wordt verhard om daar een voetpad en fietspad naast elkaar aan te leggen. Om op het fietspad te komen moet je over het voetpad, de borden zijn nog niet goed neergezet, maar dat komt waarschijnlijk omdat het nog niet 100 procent af is. Ook bij de brug naar het Zaaneiland (Spiekeroog) en bij de parkeerplaats bij Dukra wordt nog gewerkt, de voet/fietsroute komt in z’n geheel langs het water.

Het begin van het fietspad en de nieuwe stoep vanaf de Havenbuurt (1 februari 2024)
Het fietspad moet doorlopen tot De Orkaan-redactie (eind Houthavenkade bij kippenbruggetje)
De tijdelijke oplossing (foto: 17 januari, De Orkaan)
Het stuk langs de Havenstraat 14 januari (foto: Bas Sommeijer)
Havenstraat zonder voetpad (20 december, 2023, foto: De Orkaan).

Door Piet Bakker. Bron: eerder nieuws op De Orkaan en woordvoerder Zaanstad, foto’s: De Orkaan en Bas Sommeijer.