De Orkaan vs. RTV Zaan, 1e ronde: de deskundigen

Deze maand moet een besluit vallen over de keuze tussen De Orkaan en RTV Zaanstreek voor de lokale zendmachtiging 2021-2026.

Vanavond praat een afvaardiging van de gemeenteraad in het Zaanstad Beraad met twee leden van de commissie van de externe deskundigen.

Geheel spontaan is het gesprek niet, de vragen moesten vooraf worden ingeleverd.


Hier het verslag van de bijeenkomst van 7 september op De Orkaan.


Bij de bijeenkomsten van het Zaanstad Beraad is nog steeds geen publiek toegestaan. Maar ze zijn wel online te volgen. Dat kan vanaf 20.10 en het duurt een uur.

Het oordeel van de commissie is hier te downloaden.

B&W van Zaanstad willen de keuze liever uitstellen, De Orkaan vindt dat zinloos, Zaanstad heeft al eerder gesteld dat er geen extra geld naar de lokale omroep gaat en zonder substantiële verhoging van het budget is een professionele journalistieke omroep die naast een nieuwssite ook een volwaardige radio- en tv-zender in de lucht houdt volgens ons totaal uitgesloten. Ook hebben Orkaan en RTV Zaan al uitgebreid met elkaar gesproken en kwamen niet tot een gezamenlijke aanvraag.

Lees ook: Zaanstad en Wormerland kunnen niet kiezen tussen De Orkaan en RTV Zaanstreek

Ronde 2 is donderdag als het besluit van B&W in het Zaanstad Beraad wordt besproken, de 3e ronde is de 14e in Wormerland (voorronde gemeenteraad), de 4e op de 16e in Zaanstad (besluitvorming door gemeenteraad) en de 5e in Wormerland als de gemeenteraad daar op de 21e een besluit neemt.

Hoe gaat het ondertussen met De Orkaan?

Goed, dank u! We lanceerden deze week Kort•Zaans, bereikten de 40.000e reactie en zagen onze bereikscijfers weer stijgen, hieronder de stand t/m augustus van dit jaar.

Cijfers gemiddeld per maand
Deel dit artikel:

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *