De plannen voor Behouden Haven (nieuwe woningen!)

Zaanstad wil van het gebied ‘Behouden Haven’ in Zaandam “een aantrekkelijk en levendig woonbuurtje maken.” Buurtje? Zeg maar buurt!

Er komen woningen op het terrein van de voormalige Ford Garage en aan de Klokbaai. Op het voormalige parkeerterrein komt een afdeling van de scholen Et Buut en Westerkim die in 2022 gebouwd en in 2023 opgeleverd moet worden.

Ook schrijft de gemeente dat er initiatieven van vastgoedeigenaren langs de Westzijde 57-67 en Klokbaai 11 zijn om hun panden te slopen of te verbouwen en daar extra woningen te realiseren. Dat is toch een soort van nieuws.

Westzijde 57 is een gebouw van Flentrop Orgelbouw, en wordt dus verbouwd of gesloopt voor woningbouw.

Westzijde 59-61 is het oude Lidl-gebouw (later ook Laser Vision), het wijkoverleg Oud-West pleit er al langer voor om het gebouw eindelijk aan te pakken.

Op 65-67 is MCB Meubelen gevestigd, dat worden dus kennelijk ook woningen.

Klokbaai 11 is het gebouw waar nu City Bikes en Jumper (Diersuper) zitten, dus ook op de nominatie om plaats te maken voor of verbouwd te worden tot woningen.

Op maandag 11 februari is er een inloopbijeenkomst in de Vermaning, Westzijde 82, tussen 16:00 en 20:00 uur.

Deel dit artikel:

9 reacties

 • Erik

  Mooie plannen, laat het pand van Flentrop dan wel behouden blijven.

 • Eduard

  Als het dan nog om sociale huurwoningen gaat zou dat fantastisch zijn. Maar we mogen er van uit gaan dat dit niet het geval zal zijn en het onder beleggingen (dus hoge winsten) valt. Hoop dat de Gemeente Zaanstad de vinger in deze ontwikkeling zal houden en zich zal inzetten voor sociale huurwoningen.

 • Mw.Gemma Koning

  Hoop ook op sociale huurwoningen en betaalbaar,wil graag kleiner wonen met 3 kamers, kijk wel steeds op WoningNet maar helaas heel weinig in Zaandam. Laat dan een grote koopwoning achter.

 • Bruce

  Iemand meer informative over de planning? Want ik heb namelijk begrepen dat de dansschool in de oude Ford garage weer een verlenging van de huurovereenkomst heeft gekregen.

 • Dennis Burger

  Op het voormalige parkeerterrein?
  U bedoelt het huidige parkeerterrein denk ik.

 • Sam Huisman

  Dat pand van Flentrop is prachtig! Laten staan! Zulke panden geven De Westzijde nog enig cachet.

 • Sam Huisman

  Het pand van Fentrop is een gemeentelijk monument. Kan dus niet zomaar verdwijnen…

 • E.M van de Woestijne

  Ik ben benieuwd hoe diep de plannen voor woningbouw in een lade beland zijn. Na vertrek van Dorcas is er nu Medikamente Die Grenze in het oude LidL pand gevestigd dus kennelijk loopt het niet zo een vaart met de nieuwbouwplannen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *