Gisteren was de openingsdag van de Regenboogweek en ook nog eens het 5 jarige jubileum van ZaanPride. Zaanstad pakte groots uit met allerlei evenementen.

Voor het stadhuis begon de dag met wethouder Gerard Slegers die de vlag hees en binnen in de raadzaal was de dag gevuld met allerlei activiteiten, zoals het ondertekenen van de intersekse verklaring, de tentoonstelling van de LegoPride, en films van onder andere Wahis Sanouji en Jasmine de Vries. Ook werd er gezongen en (pittig) gedanst door Rosanne Kolvers. Orkaner Michelle heeft een kort filmpje gemaakt met de highlights van deze dag!

Onthulling van de LegoPride
De intersekse verklaring

Bij de Orkaan vroegen wij ons af in hoeverre de gemeente daadwerkelijk betrokken is bij het verbeteren van de sociale acceptatie van deze kwetsbare groep. De komende tijd zullen we aandacht besteden aan de stand van zaken rond verschillende takken van regenboog-sport.

Artikel en foto’s door Sanchita Parajuli. Video door Michelle Rijks. Bronnen: Zaanstad.nl, De Zaanse Regenboog kadernota 2020, GSA.nl, RozeZorg.nl en interviews met Gerard Slegers en Bas Hageman