Dankzij drie Zaanse Pride Brickmasters is de emancipatie van de lhbtqia+*’ers weer een stapje dichterbij gekomen. 

Aankomende vrijdag is de opening van de 5e ZaanPride. Ook wordt de tentoonstelling Lego Pride geopend. Deze is te bewonderen in de publieksruimte van het stadhuis.

Burgemeester Jan Hamming kwam dinsdag even kijken tijdens het inrichten van de tentoonstelling. Bij het zien van de kleurige bouwblokjes kon hij zich niet bedwingen. De burgemeester hielp Pride Brickmasters Oscar Salomé en Jan van Run Kvist bij inrichten.

Overkoepelend thema van de tentoonstelling is ‘Celebrate Diversity’. Maar er is ook aandacht voor vijf jaar ZaanPride en vijftig jaar Zaanstad. De officiële opening is vrijdag 31 mei om 15.30 uur. De burgemeester zal de tentoonstelling openen.

De tentoonstelling LEGO Pride is te zien vanaf 31 mei tot in september en is vrij toegankelijk. Openingstijden: maandag, woensdag en donderdag van 08.30 uur tot 16.00 uur, dinsdag van 13.30 uur tot 20.00 uur en vrijdag van 08.30 uur tot 12.00 uur.

* lhbtqia+ staat voor lesbisch (niet voor Lego zoals wij eerst dachten), homoseksueel, biseksueel, transgender, intersekse, queer en aseksueel. De + staat voor alles dat niet genoemd is. 

Door: Marion Kors, foto’s Bibi Bleekemolen/Zaanstad.