Waarschijnlijk niet geheel toevallig drie dagen voor de verkiezingen, organiseert ROSA morgen het cultureel festijn De Zaanse Stem (en dat is waarschijnlijk niet geheel toevallig ook de naam van hun verkiezingsprogramma).

Het is de tweede Zaanse Stem, in 2014 werd het voor de eerste keer georganiseerd (en toen waren er toevallig ook verkiezingen).

Van 13.00 – 20.00 uur zijn er optredens van onder meer de koren Thomuz en JustUs, de bands First E en de Band zonder Toekomst, zangduo Moondance en Hailander. Stadsdichters Jeroen van Leeuwen en Ellis van Atten en dichter Rick van der Made dragen gedichten voor.

Het volledige programma van de Zaanse Stem op 18 maart is te vinden op de website: www.dezaansestem.nl (toegang is gratis).

De foto boven is van Ewoud de Groot, gemaakt tijdens Zaanse Stem 2014. Op de afbeelding hieronder zijn de Zaanse Stadsdichters te zien, die op geheel eigen wijze een bijdrage aan dit culturele festival met een politiek tintje gaan geven: ze lijken met een 17e (!) partij te hebben meegedaan. (waarschuwing: dit artikel gaat onder de poster verder)

De dichters staat niet alleen op een poster, ze zetten hun bijdrage ook nog eens op video! (tweede waarschuwing: onder de video gaat het verhaal nóg verder!)

Voor wie dat allemaal te snel ging… hier rustig nalezen (ter geruststelling: hierna gaat het bericht niet verder….)