De Zaanse Stem – zondag in De Lorzie

Waarschijnlijk niet geheel toevallig drie dagen voor de verkiezingen, organiseert ROSA morgen het cultureel festijn De Zaanse Stem (en dat is waarschijnlijk niet geheel toevallig ook de naam van hun verkiezingsprogramma).

Het is de tweede Zaanse Stem, in 2014 werd het voor de eerste keer georganiseerd (en toen waren er toevallig ook verkiezingen).

Van 13.00 – 20.00 uur zijn er optredens van onder meer de koren Thomuz en JustUs, de bands First E en de Band zonder Toekomst, zangduo Moondance en Hailander. Stadsdichters Jeroen van Leeuwen en Ellis van Atten en dichter Rick van der Made dragen gedichten voor.

Het volledige programma van de Zaanse Stem op 18 maart is te vinden op de website: www.dezaansestem.nl (toegang is gratis).

De foto boven is van Ewoud de Groot, gemaakt tijdens Zaanse Stem 2014. Op de afbeelding hieronder zijn de Zaanse Stadsdichters te zien, die op geheel eigen wijze een bijdrage aan dit culturele festival met een politiek tintje gaan geven: ze lijken met een 17e (!) partij te hebben meegedaan. (waarschuwing: dit artikel gaat onder de poster verder)

De dichters staat niet alleen op een poster, ze zetten hun bijdrage ook nog eens op video! (tweede waarschuwing: onder de video gaat het verhaal nóg verder!)

Voor wie dat allemaal te snel ging… hier rustig nalezen (ter geruststelling: hierna gaat het bericht niet verder….)

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Mariska Schuttevaêr

    Vier jaar geleden bedachten we “De Zaanse Stem”. Als naam voor een cultureel festival, om de Zaanse cultuur onder de aandacht te brengen. De naam is blijven hangen, die bleek gewoon goed bij ROSA te passen.
    Vier jaar geleden hoopten wij al het cultuurcluster op een of andere manier tegen te houden. Het cultuurcluster was toen nog een concept, er waren geen bouwtekeningen. De aandacht lag vooral op het verdwijnen van filmtheater De Fabriek: Ook een geweldig stukje Zaanse cultuur. Daar hoor je bijna niemand meer over.
    We zouden cultureel festival “De Zaanse Stem” graag jaarlijks organiseren. Maar daar hebben wij, als lokale partij, simpelweg het geld niet voor. Helaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *