Banken, online diensten, woningnet, belasting, postNL, KvK… geen bedrijf of instelling ontkomt aan pogingen van criminelen om klanten van deze diensten (veel) geld af te troggelen.

Deze kwam van ‘DigID / Mijn Overheid’. Althans dat wilde de afzender (chief@realpharma.net – dat was natuurlijk een aanwijzing) ons doen geloven.

“Er staat een document in uw Berichtenbox van Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen. Ga naar MijnOverheid om het bericht te bekijken. Mogelijk moet u naar aanleiding van dit bericht actie ondernemen. Lees het daarom op tijd.”

Het is wel een hele brutale:

Vanwege technisch onderhoud is het momenteel niet mogelijk om het bericht via de Berichtenbox direct te lezen. Bekijk het bericht daarom direct via uw webbrowser. 

Opgepast voor phishing dus!

“MijnOverheid stuurt normaliter geen meldingen met een link naar de website. Dit is om te voorkomen dat u met valse e-mails naar een namaak-website wordt geleid (zogenaamde phishing). Neem daarom het webadres van MijnOverheid op in uw Favorieten en ga altijd van daaruit naar de website. Ontvangt u toch een e-mail met daarin een link, dan is deze dus nooit van MijnOverheid.”

Ook hier een poging tot phishing (het ontfutselen van bank-gegevens) dus. De zoveelste: eerder schreven we over Corona-phishing, de Woningnet-phishing, ING-phishingRabo en SNS-nepmailKvK-phishing, PostNL-phishing en WeTransfer-phishing.