Demonstratie tegen komst Wilders naar Zaandam

Het Zaanse antifascistische actiefront is kwaad vanwege het bezoek van Wilders naar de Zaanstreek, zo mailen ze De Orkaan. De oproep verscheen inmiddels ook op Facebook en de website Indymedia.

Geert Wilders bezoekt, samen met PVV-partijgenoten Dion Graus en Vicky Maeijer, de Zaanse Stichting Dierenzorg en dat past niet wat ooit in Zaanstad een veel verspreidde leus was: ‘Wie discrimineert, wordt hier geweerd’.

En dat het bezoek plaatsvindt in verkiezingstijd terwijl de dierenstichting struisvogelpolitiek wenst toe te passen door te beweren dat het hier niet over politiek gaat valt ook niet helemaal goed:

“Dat Dierenzorg een podium geeft aan de haatdragende standpunten van de PVV vinden wij onacceptabel. Het bezoek door Wilders wordt ook streng onder controle gehouden: in een brief naar de werknemers van Dierenzorg is beschreven dat als PVV-leider Geert Wilders op bezoek komt er zelfs niet met ze over politiek gepraat mag worden.”

De brief waarin opgeroepen wordt niet over politiek te praten is overigens verspreid door Dierenzorg zelf, niet door de PVV.

Het actiefront roept mensen op om donderdag om 12:30 uur met een spandoek naar het asiel te komen.

Hier vind je de Facebookpagina van de actiegroep.

Deel dit artikel:

12 reacties

 • themx

  “door te beweren dat het hier niet over politiek gaat valt ook niet helemaal goed”

  Vervolgens

  “is beschreven dat als PVV-leider Geert Wilders op bezoek komt er zelfs niet met ze over politiek gepraat mag worden”

  Ik krijg sterk de indruk dat het niet over politiek gaat

 • Zaankanter

  Waar maken die mensen zich druk om?
  Zoveel heisa voor niks..
  Hebben de linkse mensen niks anders te doen? Boomknuffelen in het veldpark ofzo?
  Laat die man zijn rondje doen, daarna gaat hij echt wel weg, maar om met spandoeken en borden te gaan staan enz. Sorry maar gaat gewoon te ver, kom op nou.

  • vaartje197

   Hebben de linkse mensen niks anders te doen? het kunnen volgens U dus geen mensen uit het midden zijn? mensen zoals U met zo’n bekrompen mening van het zullen wel linksen zijn, eigenlijk zouden er een hoop linkse moeten opstaan om U een “linkse directe”te geven, dan kunt U waarschijnlijk dieper slapen welterusten, of ga zelf boom knuffelen want van politiek hebt U GEEN verstand.

 • Kees de Wit

  al het extreme verbieden

 • Dick Smit

  Lekker belangrijk, ga donderdagmiddag lekker werken of iets nuttige doen voor de gemeenschap.

 • Fred Renkema

  Als Wilders van de linksfascisten geen politiek mag voeren ga ik Wilders stemmen. Dankzij de kraakfascisten stem ik Wilders.

  • Dat is het voordeel van het bestaan van dit soort nutteloze wezens, ik ga ook op Wilders stemmen.
   Al was het alleen maar om dit soort gasten monddood te maken.

 • Tonkelboon

  Hahaha die gasten hebben blijkbaar tijd genoeg om al die stickers te plakken in de stad… Mafkezen…

 • Dit soort nutteloze wezens die niets bijdragen maar alleen bakken met geld en aandacht vragen, zullen ook wel weer in de lijst van subsidieverkrijgers staan in dit achterlijke dorp.
  Van democratie moeten ze niks hebben, van vrije meningsuiting ook niet, maar ze hebben alle tijd want werkend Nederland zorgt wel voor dit linkse tuig!

 • Ron

  Ze zijn gelieerd aan Antifa, de grootse anti-democratische beweging. Die door hun werkwijze tegen het fascistische aan zitten. Helaas krijgen ze het nog voor elkaar dat concerten van muziekbands met een mening (die hun niet aanstaat) geannuleerd worden. Gevaarlijke beweging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *