Denk Zaanstad doet mee aan de gemeenteraadsverkiezing

De geruchten gingen al, maar de kogel is door de kerk: Denk Zaanstad doet mee met de Zaanse gemeenteraadsverkiezingen en zal hoogstwaarschijnlijk morgen zijn lijstrekker bekendmaken.

Denk doet mee in twaalf gemeenten en in Zaanstad zouden er ongeveer twaalf kandidaten zijn, die op een later tijdstip gepresenteerd worden.

Het Zaanse verkiezingsprogramma moet nog vorm krijgen en de website (domeinnaam denkzaanstad.nl is eerder al geregistreerd door leider Tunahan Kuzu) is nog niet in de lucht.

Denk wordt de 15e partij die meedoet met de verkiezingen in Zaanstad.

______________________________________________

Update:

De lijsttrekker en de eerste vijf kandidaat-raadsleden zijn bekend en staan inmiddels op de website van DENK:

 1. Şebnem Pancar (24)De lijst wordt aangevoerd door Şebnem Pancar. In aanloop naar de verkiezingen voor de Tweede Kamer wist zij haarzelf al te onderscheiden als een uitermate goede campaigner. De laatstejaars studente Pedagogiek, en in Assendelft woonachtige, Şebnem Pancar is tevens begeleider van studenten op het ROC van Amsterdam, als pluscoach. “In Zaanstad is veel draagvlak voor en veel vraag naar het geluid van DENK. Ik heb er ontzettend veel zin in om DENK samen met mijn team te kunnen vertegenwoordigen in Zaanstad. DENK Zaanstad staat voor een samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn. In plaats van integratie, is wederzijdse acceptatie ons hoogste doel. Ongeacht afkomst, geaardheid, geslacht, beperking, of welk kenmerk dan ook; iedere Zaanstedeling is voor DENK speciaal.”, aldus Şebnem Pancar.

 1. Ahmad Eid (29)
  Ahmed Eid heeft zich met een dubbele master gespecialiseerd in milieubeleid en duurzaamheid aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Momenteel is hij werkzaam bij de Rijksoverheid.
 1. Youssef Chraqi (31)
  Yousseft Chraqi werkt al geruime tijd als jongerenwerker in Amsterdam. Hij wil zich inzetten voor een rechtvaardiger, eerlijker en vooral inclusiever Zaanstad.
 1. Elif Hotaman (20)
  Naast haar studie International and European Law is zij actief vrijwilliger en gastdocent bij Amnesty International.
 1. Hans Straeter (59)Naast zijn werkzaamheden als grafisch vormgever zet hij zich al jaren in voor het bij elkaar brengen van mensen met verschillende achtergronden. Dit doet hij als coördinator van een bewonersplatform dat ontmoetingsbijeenkomsten organiseert voor vluchtelingen, vrijwilligers en buurtbewoners.
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *