Deze keten past ons allemaal

Burgemeester Geke Faber gaat weg per 1 oktober. De gemeenteraad stelt een profielschets op en mag ook zeggen aan welke kandidaat ze de voorkeur geven als er een lijstje bekend is.

(Wij gokken op een innovatieve, ondernemende, verbindende bruggenbouwer).

De gemeenteraad schrijft dat ze de mening “van bewoners en ondernemers” belangrijk vindt (ondernemers zijn kennelijk geen bewoners… of zeer speciale bewoners waarnaar extra goed geluisterd moet worden?).

De raad vraagt daarom iedereen om mee te denken. (Iedereen? Alleen leden van het Zaanpanel hebben een enquête over de nieuwe burgemeester gekregen – nu voor iedereen!)

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van onze nieuwe burgemeester? Waar moet de ideale burgemeester aan voldoen? Geen enquête ontvangen? Zet uw profielschets gewoon bij de comments hieronder!

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Bas

    De perfecte burgemeester komt uit de Zaanstreek, kent haar en de inwoners als geen ander, drinkt af en toe een biertje in de Blacksmith, zingt mee met het kapiteinskoor in de kapiteinshut in de klauwershoek, heeft een moestuintje in de buurttuin in Poelenburg, loopt in September de Dam tot Dam loop en fietst samen met de wethouders het bokkentochie. Hij/zij doet vrijwilligerswerk bij de kledingsbank haalt zijn/haar eitjes bij de Fronik boerderij en schrijft gedichten bij de Zaanse dichterskring. Of er dan nog tijd over is voor werk ……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *