Directeur Bert Krom per onmiddellijk weg bij Afvalzorg

Directeur Bert Krom is gister – vrijdag 30 juni 2023 – ontslagen bij Afvalzorg. De Raad van Commissarissen (RvC) zegt daartoe hebben besloten “na een onoverkomelijk verschil van inzicht over de bedrijfsvoering.”

De Ondernemingsraad heeft daarop het vertrouwen in de RvC opgezegd. Zij zegt over die beslissing een “onderbouwd negatief advies uitgebracht” dat genegeerd is door de RvC.

Volgens de Ondernemingsraad is “geen inhoudelijk overleg mogelijk gebleken met de RvC, noch is door de RvC op de bezwaren van de Ondernemingsraad ingegaan. De RvC heeft de Ondernemingsraad eveneens gepasseerd bij de benoeming van de interim bestuurder. De RvC heeft verzuimd advies te vragen aan ons als Ondernemingsraad.”

De RvC heeft er geen gras over laten groeien en meteen een interim-directeur, drs. Annemiek Jetten (voorheen onder meer PvdA-burgemeester van Sluis en Vlaardingen) aangesteld. “Deze tijdelijke oplossing waarborgt de continuïteit van de dienstverlening van Afvalzorg, zodat we de vertrouwde en professionele partner voor afvalverwerking blijven die onze klanten gewend zijn” aldus de mededeling van Afvalzorg op hun website.

Over die continuïteit heeft de Ondernemingsraad overigens andere ideeën:

“Wij zetten kanttekeningen bij het gevoerde beleid en de besluitvorming. De Ondernemingsraad acht het handelen van de RvC niet in het belang van de organisatie en de continuïteit van Afvalzorg. Er hadden andere oplossingen voor het kennelijke conflict moeten worden aangegrepen in plaats van deze verstrekkende maatregel. De Ondernemingsraad heeft daarom het vertrouwen in de RvC opgezegd.”

De aandelen van Afvalzorg zijn in handen van provincie Noord-Holland (90%) en provincie Flevoland (10%).

Door Piet Bakker. Bronnen: website Afvalzorg, persbericht Ondernemingsraad, Wikipedia. Foto: Afvalzorg.

Deel dit artikel:

11 reacties

 • Ria Gijssen

  Achter de schermen had de RvC deze puzzel al lang gelegd! Anders heb jij zo 1 2 3 geen intrim beschikbaar!

 • Jac. Ninaber

  Als oud werknemer ben ik geschokt door dit bericht. Ik ken Bert Krom als eerlijk en kundig directeur die Afvalzorg van een provinciale afdeling tot een grote onderneming heeft gemaakt. De actie van de RvC is onbegrijpelijk, zo ook het stilzwijgen van de aandeelhouders. En ik vertrouw erop dat de OR desnoods rechtens haar gelijk krijgt, en Afvalzorg een eerlijke toekomst krijgt.

  • Cor Steenkist

   In 2001 overkwam mij het zelfde gaat u maar sleutels inleveren en in 2002 op 55 jarige leeftijd met ABP regeling na overeenkomst er definitief uit.

 • hans van rheenen

  Vóór je er erger in hebt wordt je bij het oud vuil gezet … en ligt er alweer een rol zakken in de lade!

 • Lettie Lanfermeijer

  Ik vind het echt bizar dat dit zo maar kan en mag, alle redenen van de RvC even terzijde, zo ga je niet met mensen om, en alleen deze actie al baart mij grote zorgen voor de toekomst van Afvalzorg! Bert Krom een man die bijna 40 jaar in dienst is, en een goede directeur is, in mijn ogen (werk bijna 25 jaar bij Afvalzorg) en waar altijd mee te praten valt, al ben je het niet met hem eens echt bizar, dat men zo met iemand omspringt. Een nieuwe interim directeur Annemiek Jetten (stond ze al klaar?) En een externe persvoorlichter Nathalie Kruger,( is dit vooropgezet? ) Afvalzorg heeft een prima management en PR afdeling dus waar is de RvC mee bezig?

 • Niek A.F. Grandiek

  Deze manier van handelen herkennen we toch wel?
  “functie elders” ….

 • Jack van der Veldt

  Schandalig dat deze prima directeur één jaar voor zijn pensioen door de RvC bij het oud vuil wordt gezet. Bert Krom heeft 40 jaar lang uitstekend leiding gegeven aan het bedrijf en Afvalzorg gemaakt tot het prachtige bedrijf dat het nu is. Als directeur heeft hij een waardevolle maatschappelijke functie vervuld voor de bewoners van de provincies Noord-Holland en Flevoland. Dat weet ik als gepensioneerd medewerker en voormalig lid van de ondernemingsraad. Zelfs ALS de RvC recht van spreken heeft, dan ga je niet zo met je mensen om. Schande!

 • Ton Lameijer

  Hoeveel verstand heeft een rvc nu van de werkelijkebedrijfsvoering? Vaak hebben deze personen meerdere commissariaten en van achter een bureau is het makkelijk praten. Wat als deze commissarissen nu ook eens per direkt de deur wordt gewezen? Hoe zouden ze zich dan voelen? Dit is duidelijk een voor opgezet plan en hoeveel ervaring heeft een voormalig burgemeester van afvalzorg? Nee, dit stinkt en hier zijn andere belangen in het spel.

 • Lettie Lanfermeijer

  Ik heb er exact hetzelfde gevoel bij !

 • Jos Klooster

  Ik heb sterk het vermoeden dat het hele verhaal nog niet verteld is. Je kan zeggen wat je wil maar de RvC zijn over het algemeen zeer capabele personen. Als dhr.Krom na bijna 40 jaar op straat wordt gezet dan kan het bijna niet anders dan dat er de laatste maanden iets is gebeurd wat wij nog niet weten. Als je als RvC dit besluit neemt dan met je verdomd sterk in je schoenen staan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *