Dit wordt de nieuwe Crommenije: met 50-meterbad

Zwembad De Crommenije krijgt dus een 50-meterbad en een springbasin met duiktoren (naast 25 meterbad binnen). Bovendien wordt het kinderbad groter en in tweeën gedeeld in een ondiep en een ‘erg ondiep’ gedeelte.

Wethouder Jeroen Olthof kreeg bij de eerste behandeling van de plannen te horen dat een 25-meterbad niet genoeg was. Bovendien was het kinderbad aan de kleine kant. Beide problemen zijn – op papier althans – opgelost.

De gemeente verspreide onderstaande tekening met daarop het 50-meterbad, het springbasin en het gedeelde peuter/kleuterbad. Peuters en kleuters krijgen ieder hun eigen domein. Het eerst bassin is maximaal 35 cm. diep, het tweede gaat van 60 cm tot 90 cm.

Crommenije nieuw

Hieronder de situatie zoals die eerst was voorzien, dus met 25-meterbad en ook kleiner peuter/kleuterbad.

krommenije1

Hieronder de dwarsdoorsnede van het nieuwe buitenbad en spingbasin en daaronder de dwarsdoorsnede van het kleuter/peuter-bad.

Crommenije 50 meter Crommenije ondiep

De onderstaande vier impressies zijn van Slangen + Koenis Architecten. Het tweede plaatje laat het 25 meter binnenbad zien.

Crommenije 4

Crommenije 3

Crommenije 2

Crommenije 1

Er komt ook een gymzaal die vooral gebruikt gaat worden door het onderwijs. De gevel is volgens de architect “een moderne interpretatie van de traditionele Zaanse huisjes.”

De architect noemt ook een groot aantal energiebesparende maatregelen: hoogrendementswarmteterugwinning, LED-verlichting in het hele complex en laag-temperatuursverwarming.

 

Deel dit artikel:

10 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *