Dit wordt De Nieuwe Slag

Het Amsterdamse bureau VenhoevenCS architecture+urbanism ontwerpt het nieuwe zwembad De Slag.

Het zwembad komt in het midden van sportpark Hoornseveld. Wanneer het gebouwd wordt, is nog niet bekend.

Vier architecten schreven in voor het ontwerp van het zwembad. Zaanstad lette bij de keuze vooral op duurzaamheid en groen. Het zwembad krijgt zonnepanelen op het dak, groene daken en veel licht. Wethouder Sport, Gerard Slegers zegt in het persbericht van de gemeente:

“Het architectenbureau heeft zich goed ingeleefd in de zwemmers. Een grote wens is om het zwembad de afmetingen te geven van een eredivisie bad om wedstrijden met publiek te kunnen organiseren. Het zwembad wordt daardoor ook een plek waar onze Zaanse talenten kunnen trainen en zich nog beter kunnen ontwikkelen. Deze wensen worden werkelijkheid.”

Op sportpark Hoornseveld komen 5,5 nieuwe voetbalvelden waarvan 2 kunstgrasvelden, 15 nieuwe tennisbanen en 4 padelbanen (padel is een mix van tennis en squash). De korfbalvelden moeten verplaatst worden en er komen nieuwe (club)accommodaties. Het is ook de bedoeling dat tennisclub De Gouw en voetbalvereniging Zaanlandia naar Hoornseveld verhuizen.

Vorige week stemde de gemeenteraad in met het voorbereidingskrediet voor het sportpark. Vanuit het Investeringsfonds is in totaal 16,45 miljoen gereserveerd voor de optimalisatie van sportpark Hoornseveld.

VenhoevenCS ontwierp ook Sportplaza Mercator in Amsterdam en topsportcentrum De Meent in Alkmaar.

BFB6B508-9FCB-4979-A36A-52B1E9FC4D38

B4AAEA98-B42C-4382-A1B3-21A9EBF85196

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Kick vd Horst

  Ziet er van buiten goed uit! Graag ruime kleedhokjes en een vloer die niet zo akelig glad is als die in de Zaangolf. Wordt het alleen een wedstrijdbad of komen er ook kinder- en recreatiebaden bij? En kun je via een luie trap of tredes gewoon het water in en uit schrijden ( geen klauterpartijen op zwemladdertjes bedoel ik) juist ook in het wedstrijdbad? ( Aan de zijkant dan) Dan kom ik graag baantjes trekken! Oh ja graag een fijne tribune waar je de zwemlessen van je kind in een aangename temperatuur & ambiance en met een goede bak koffie erbij kunt volgen. (Zul je zien dat ineens veel meer kinderen hun B of C mogen halen…)

 • Bruce Latham

  “5,5 nieuwe voetbalvelden” – op de tekening zie ik volgens mij 6 velden die even groot zijn. Of zijn alle velden 92% van het formaat dat de KNVB voorschrijft? Of ligt er nu een half veld waar een half ‘nieuw’ aan wordt toegevoegd?

  • De Orkaan

   We hebben meteen de wethouder aan zijn jasje getrokken.

   • De Orkaan

    Die 5,5 velden zijn gebaseerd op de ledenaantallen van FC Zaandam en Zaanlandia (die dus al door Zaanstad op het sportpark zijn ingetekend zonder dat daarover een besluit is gevallen), als dat groeit is er ruimte voor 6 velden, die zijn dus al gepland.

 • R. Valk

  Over dat extra halve veld wordt in de overleggen met de verengingen al meer dan 2 jaar gediscussieerd. het gaat overigens om het dwars gesitueerde veld.

 • Mustafa Zahir

  Hi,

  Graag een 50m wedstrijdbad realiseren met een grote tribune, ruim aantal douchen en groot aantal overzichtelijke kleedruimten.

  Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *