Dit wordt het nieuws in 2022 (#6): blijven boosteren

Iedereen mag ondertussen een boosterafspraak maken en deze maand zou iedereen dan ook geboosterd moeten kunnen zijn. Bijna een derde van Nederlanders boven de 18 heeft die booster al.

Maar dat zou heel goed niet het einde kunnen zijn. Het kabinet houdt rekening met twee extra boosterrondes in 2022 en eentje in 2023.

Corona en vaccinaties zijn de afgelopen twee jaar volop in het nieuws geweest en dat blijft ook in 2022 zo. Het levert ook veel – niet altijd even diplomatieke – reacties op. Maar dat moet dan maar.

Als het gaat gebeuren, zou het handig zijn om het plannen van de booster anders te organiseren. Daar zijn de meeste klachten over. Eén van onze lezers schreef onder een artikel dat als bioscopen hun afspraken zou organiseren zoals de GGD de boosterafspraken, er nooit meer iemand naar de film zou gaan.

En dat klopt. Maar waarom kan het zo niet? Of zoals bij Funda of Booking?

De achterkant van het systeem, de beschikbare vaccinatie-plekken, blijft hetzelfde, maar de interface (de website waar het publiek een afspraak moet maken) zou best slimmer kunnen. Het eerste deel (de vragen van de GGD over de laatste vaccinatie, de klachten, de werkkring, het delen van de gegevens en de DigiD), blijft hetzelfde. Maar dan:

  1. Waar zoekt u? Je krijgt net als bij Funda en Booking vaccinatieplekken op een kaart. Daar kan je er 3 van kiezen.
  2. Wilt u alleen of voor z’n tweeën reserveren (dit is nieuw – alleen iemand toevoegen die ook aan de beurt is)
  3. Je krijgt van elke plek de eerste twee momenten.
  4. Afspraak bevestigen (geen goeie opties: opnieuw met 1 beginnen)

Easy. Piece of cake.

Nederland is in lockdown t/m 14 januari.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *