Net als op zaterdag, was er ook zondag weer volop spanning in de diverse wedstrijden van de nacompetitie. Fortuna Wormerveer wist op de slotdag van de competitie nog directe degradatie te ontlopen en moest voor de eerste ronde van de nacompetitie naar Amstelveen.

Bij Sporting Martinus, dat tweede werd in de 2e klasse, werd het tot het einde een spannende wedstrijd waarbij de ploegen elkaar negentig minuten in evenwicht hielden (1-1). In de verlenging kwam de thuisploeg weer op voorsprong maar een benutte penalty in de laatste minuut hield Fortuna nog levend. In de penaltyreeks die volgde ging het echter alsnog mis waardoor Fortuna Wormerveer naar de 2e klasse degradeert. (hier het volledige verslag)

Assendelft – Sporting Krommenie

Ook Assendelft redde het niet en degradeerde voor de tweede seizoen op rij. Tegen Sporting Krommenie kwam de ploeg nog wel op voorsprong maar net als in meerdere wedstrijden in de competitie kon deze niet worden vastgehouden. Ondanks meerdere grote kansen in de slotfase van de wedstrijd, konden de twee doelpunten van Sporting niet meer weggepoetst worden. Door de 1-2 nederlaag speelt Assendelft volgend seizoen 3e klasse. Sporting plaatste zich juist voor de 2e ronde van de nacompetitie en mag blijven hopen op promotie. (hier het volledige verslag)

Saenden

Saenden redde het net niet om zich via de competitie veilig te spelen en zal dus drie rondes moeten overleven om ook volgend seizoen weer in de 2e klasse te mogen uitkomen. Vooraf was het vertrouwen groot in een goede afloop en dat was ook terug te zien in de uitslag. 3e klasser FC Den Helder had geen schijn van kans en ging met een 5-1 nederlaag huiswaarts. Saenden plaatste zich door de zege voor 2e ronde van de nacompetitie.

Zaandijk

Half maart was Zaandijk nog één van de titelkandidaten in de 4e klasse en streed het volop om de promotieplaatsen. Door een ongekende slechte reeks van één punt uit zeven wedstrijden zakte de ploeg naar de negende plaats en moest het zich via nacompetitie alsnog veilig zien te spelen. In de thuiswedstrijd tegen Duinrand S was goed te zien dat het zelfvertrouwen een flinke knauw had gehad. De ploeg speelde onsamenhangend en zonder echte overtuiging een kansloze wedstrijd. Waar in maart nog gedroomd werd van de 3e klasse, is door de nederlaag de gang naar de 5e klasse een feit.