Doneer

Steun De Orkaan en help mee om professionele journalistiek in de Zaanstreek een stevig fundament te geven. Het bedrag kan je zelf aanpassen, wij zijn overal blij mee!

Doneren kan eventueel ook door een bedrag(je) over te maken naar de rekening van Stichting Zaans Media Platform de Orkaan. Iban: NL71 INGB 0006 1191 51

Het gaat eigenlijk prima met De Orkaan. Het bereik stijgt permanent. Naast ruim 130.000 unieke maandelijkse bezoekers hebben we meer dan 10.000 volgers op sociale media, duizenden mensen die reageren (38.000 reacties tot dusver) en honderden lezers die foto’s, video’s, verhalen en tips inzenden. Ongeveer de helft van wat je leest op De Orkaan komt van lezers zelf.

Maar het succes heeft een prijs. De Orkaan kreunt onder die toevloed van bezoekers. We zijn al overgestapt op een eigen webserver, ook de mailserver kon het werk niet meer aan, de gratis versie van de nieuwsbrief was niet meer mogelijk wegens de aanwas van abonnees, de website kreeg een eigen webmaster, we schaften videoapparatuur aan om (nog) betere filmpjes te maken en richtten een stichting op. De Orkaan werd een hobby met een prijskaartje. Met slechts twee redacteuren is het model bovendien erg kwetsbaar. 

We willen het fundament verstevigen, meer mensen bij de website betrekken en daarmee meer nieuws maken, meer video, meer podcasts… Kortom: professionele journalistiek maken zodat De Orkaan nog jaren een frisse bries over de Zaan kan blazen.

We doen dat door mee te dingen naar de uitzendlicentie voor de lokale omroep wat een structurele subsidie op zou kunnen leveren. Maar we willen ook laten zien dat we zelf geld kunnen verdienen via advertenties en producties in opdracht.

Ook onze lezers kunnen hun waardering omzetten in keiharde steun door te doneren.

Waar gaat dat geld naartoe?

Dat zal vooral gaan naar web- en mailservers, onderhoud van de website, de nieuwsbrief en video, – en audioapparatuur. In de toekomst willen we ook freelancers en journalisten gaan betalen en een pop-up-redactie ergens in de Zaanstreek openen waar iedereen naar binnen kan lopen. We leggen uiteraard verantwoording af over hoe we het geld besteden.