Wie niets ziet op de foto hoeft niet aan z’n ogen te twijfelen of vraagtekens te zetten bij de redactionele keuze van De Orkaan. Dit is wat bewoners en gebruikers van de Veenpolderdijk en de Communicatieweg Oost in Assendelft zien: bijna niets.

Afgezien van de koplampen van een langsrijdende auto op de Communicatieweg.

Gerrit Keeman maakte de foto en is met zijn medebewoners “weer verbaast over de niet werkende openbare verlichting. Sinds weken zijn er diverse storingen met de verlichting op de wegen en al maanden met de nieuwe fietsbrug verlichting. Ik zie regelmatig monteurs van Liander rond rijden maar geen resultaat leveren.”

Op de website Slim Melden van Zaanstad is te zien dat er veel geklaagd wordt over dit stuk onverlichte weg, al vanaf eind november:

  • “Lantaarpalen branden al een week niet” (16 december)
  • “De lichtmasten knipperen en gaan niet aan” (acht keer gemeld vanaf 6 december)
  • “De brugverlichting in de leuningen brandt al enkele weken niet. Dit is een keer of 5 door mij gemeld en krijg steeds de melding dat de zaak is doorgezet of afgehandeld maar de verlichting brandt nog steeds niet. De buurtbewoners begrijpen ook niet waarom dit niet wordt verholpen” (twee keer gemeld, 29 november)
  • “Straatverlichting in de hele straat brandt niet.” (vier keer gemeld, 23 en 29 december)
  • Alle lantaarnpalen zijn nu al 2 weken uit. Zorgt voor gevaarlijke situaties. Vanaf de scouting t/m de tijdgeest zo’n beetje (16 december, Vaartdijk)

Dit deel van Assendelft is niet de enige buurt die te maken heeft met uitvallende verlichting. Op Slim Melden zijn veel andere plekken te vinden met hetzelfde euvel.

Door Piet Bakker. Foto en tip: Gerrit Keeman.