Doopsgezinden waken voor opname vluchtelingen van Lesbos

Het was niet helemaal droog, na de kerkdienst op zondagmorgen 11 oktober. En dat was goed ook. Want de wake buiten was bedoeld als solidariteitsactie voor de vluchtelingen op Lesbos. En daar had het ook geregend, zie de foto, genomen op 9 oktober.

Twintig kerkgangers kwamen Corona proof 500 seconden naar buiten om daarmee een appèl te doen op het kabinet om ruimhartig om te gaan met het lot van de 4400 minderjarige alleenstaande kinderen op Lesbos en er 500 op te nemen.  Buiten kon er ook gezongen worden:

Tegen alle donderwolken, tegen hard asielbeleid
zingen wij en blijven waken: weg met onbarmhartigheid!
’t is één wereld of géén wereld wie verstaat het leven niet?
Vluchtelingen detineren zorgt voor grenzeloos verdriet.

We hopen dat dit voorbeeld door veel kerken in Nederland gevolgd wordt. 

Door: Kok klever

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Marcel van Kampenhout

  De aan dit artikel meegegeven titel is dubbelzinnig: ‘waken voor’ betekent ‘opletten dat iets niet gebeurt’. Hier zou het dus betekenen, dat de Doopsgezinden willen, dat de vluchtelingen NIET worden opgenomen. Eigenlijk hadden jullie ‘houden een wake voor’ moeten schrijven. Tenzij jullie natuurlijk juist die dubbelzinnigheid erin wilden hebben….

 • J.Hoogeveen-Bakker

  Geweldig de actie van de Doopsgezinden waarbij ik mij altijd afvraag of zij ook bereid zijn een paar van die mensen in huis te nemen? zij moeten tenslotte
  wel onderdak hebben. Anders is het een loze belofte.

 • P.W.D.Ruig

  Op zich geen onsympathieke actie die 500 seconden voor kindervluchtelingen. Wat ik
  me afvraag of dit “zoden aan de dijk zet”. Zullen ze in Den Haag weten wat er in
  Krommenie is gebeurd? Dat daar Doopsgezinden stonden te zingen? Ik denk het het niet. Waarom schrijven ze geen brief naar de politieke partijen in Den Haag. Dat heeft meer effect dan het zingen alleen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *