Dorpsstraat Assendelft wordt ‘proeftuin’ voor verkeersgeluid

Een stuk van de Dorpsstraat in Assendelft krijgt proefvakken om te kijken (te horen) of een ander wegdek minder geluidsoverlast oplevert.

Daarvoor gaat vanaf 31 oktober tot begin december 2022 de Dorpsstraat tussen huisnummers 370 en 410 op de schop. Verkeer wordt in die periode omgeleid.

Bewoners maken al sinds 2016 melding van overlast van trillingen door het zware verkeer in de Dorpsstraat. Er zijn volgens Zaanstad in de afgelopen periode al verschillende maatregelen genomen om die overlast terug te dringen. Nu worden er dus proefvakken met andere verharding aangelegd om vast te stellen of dat de overlast vermindert.

Uit onderzoek zou blijken “dat een andere verharding in combinatie met piepschuim kan leiden tot een aanzienlijke vermindering van trillingen”.

Het werk wordt uitgevoerd door aannemer KWS. Woningen en bedrijven blijven bereikbaar, maar op de Dorpsstraat tussen huisnummers 370 en 410 is geen doorgaand verkeer mogelijk. Er komt een omleiding. Connexxion rijdt een alternatieve route. (Brom-)fietsers en voetgangers kunnen wel langs de werkzaamheden. Ook moet tijdelijk elders worden geparkeerd.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *