Dreigbrief met hakenkruis en ‘bloed’spetters

Wanneer Aysel en haar man laat thuiskomen in hun huis aan De Weer in Zaandam, is er nog niets te zien. Ze hebben beiden een avonddienst gedraaid en haar man gaat naar bed, Aysel blijft nog even op.  

Als Aysel ook wil slapen, loopt ze naar de voordeur om die op slot te doen. Door het raam ziet ze rode spetters. Ze denkt dat haar man misschien ergens mee gemorst heeft en opent de deur.

Ze schrikt: het zit overal. Op de deur, op de regenpijp en op het keukenraam. Ze denkt dat het bloed is. Aan de deur hangt een briefje. Er staat een hakenkruis op met daarbij de tekst:

“kanker moslims sterf.”

Aysel haalt het briefje van de deur, maakt haar man wakker en belt de politie. De politie komt snel, en dan zien ze pas dat er ook nog wat op de achterkant geschreven staat:

“Als jullie nog 1 keer de moskee bezoeken gaan jullie eraan”.

Het ‘bloed’ bleek rode verf.

De schrik zit er vandaag, een dag later, bij Aysel, haar man en haar kinderen in. Maar ze zijn ook verbaasd. Ze wonen er al jaren fijn, en hebben zich nooit gediscrimineerd gevoeld. Een maand of twee geleden is er wel tegen hun voordeur gespuugd, maar daar maakten ze niet veel van. Vandaag hoorde Aysel van een Turkse buurvrouw dat ook zij een brief hebben gehad.

De politie bevestigt dat er aangifte is gedaan wegens bedreiging, maar wil verder geen mededelingen doen. Ook is ze niet op de hoogte van eventuele meerdere brieven. Mocht je informatie hebben dan kan je hen bellen: 0900-8844

Deel dit artikel:

12 reacties

 • Yvonne Valk

  elke keer vraag je je af of we NOG dieper kunnen zakken..Hoop dat men ze gaat vinden want zullen vast meerdere lafbekken zijn. En wanneer gaan de werk-en opvoedingskampen open???

 • Wanneer gaan we nou eens de straat op om het voor mensen op te nemen die gewoon om hun geloof dit moeten meemaken. Lieve familie die dit overkwam, ik vind het heel erg voor jullie, ik omarm jullie uit het diepste van mijn hart.

  Aan de dader (s ) gebruik je verstand en maak het goed, je maakt de wereld erg lelijk door zo te handelen. Maak liever de wereld mooier en doe goede daden.

 • Michiel

  We zitten weer in de jaren 30. En de PVV gaat hier lekker scoren straks. Even niet meer trots om Zaankanter te zijn.

 • Mart

  Erg vreemde bedreiging “als jullie nog 1 keer de moskee bezoeken gaan jullie er aan” … WTF
  Gaan ze dan naar een verkeerde moskee ofzo? Of wat is het. Worden ze in de gaten gehouden door iemand die ze wil bekeren? En hoezo een hakenkruis bij het bericht? Is dat omdat er destijds Moslims hebben gevochten aan beide kanten met en tegen de nazi’s of is dat omdat ook Marokko werd aangevallen?
  Schrijf dan even een duidelijke brief malloot en leg even duidelijk uit wat je bedoelt en waarom. En zet dan ook je naam er onder als je zo dapper bent.

 • John

  Uiteraard weer het standaard gescheld met het K-woord en geen afzender…. Voor dat soort “mensen” zijn nu zeepslagen uitgevonden.

 • Om Rob zijn reactie moet ik zo lachen, ik had er eerst over heen gelezen, ik vergeet zelf ook vaak letters, fijn om weer even te lachen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *