Panden gesloten vanwege wapens, drugs en cashgeld

Afgelopen weken heeft Zaanstad verschillende panden gesloten, waaronder een autobedrijf in Zaandam, een schuur in Assendelft en een woning in Krommenie. De panden werden gesloten omdat er wapens, drugs, cashgeld en grondstoffen voor harddrugs werden gevonden.

De burgemeester kan een pand sluiten bijvoorbeeld op basis van artikel 13b* van de Opiumwet. Door de periode van sluiting zou het pand ‘uit het drugscircuit’ worden gehaald. 

Jutestraat

Vandaag is een woning aan de Jutestraat in Krommenie voor drie maanden gesloten. Na een vuurwapenincident en de daaropvolgende arrestatie heeft de politie de woning doorzocht. Tijdens de doorzoeking werden verschillende verboden items aangetroffen, waaronder vermoedelijk xtc-pillen, een weegschaal, ponypacks (envelopjes waar cocaïne in wordt bewaard), een schoenendoos met vermoedelijk cocaïne, een blok hasj en 75 gram hennep. Deze vondsten hebben geleid tot de sluiting van de woning. Ook werd er een vuurwapen met patronen, een patroonhouder met patronen en €4080,- aan contant geld aangetroffen. Bovendien werd er illegaal stroom afgetapt.

Garage Smidsven

Vorige week is autobedrijf Rodi aan de straat Smitsven in Zaandam gesloten na een controle door verschillende gemeentelijke afdelingen, politie en de Omgevingsdienst. Er werd een grote hoeveelheid contant geld gevonden in het garagebedrijf en bij een persoon rondom de woning van de eigenaar. Omdat de herkomst van het geld niet legaal kon worden verklaard, is besloten het garagebedrijf direct te sluiten vanwege het vermoeden van witwassen of betrokkenheid daarbij. Daarnaast werden er ook verschillende milieuovertredingen geconstateerd.

Boksland

Ook een schuur aan Boksland in Assendelft voor drie maanden gesloten. Na een melding heeft de politie op 27 juni een doorzoeking uitgevoerd bij een woning op die locatie. Tijdens de doorzoeking werden in de schuur grondstoffen voor 520 kilo aan harddrugs aangetroffen, terwijl er in de woning zelf niets werd gevonden.

Bron: Gemeente Zaanstad. Door: Nick Boeske (De Orkaan). Foto: Gemeente Zaanstad.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *