De verhuizing naar het nieuwe sportpark Omzoom in Saendelft is voor drie sportverenigingen uit Krommenie (nu dus Assendelft) aanleiding geweest om een speciale Omzoom-krant uit te geven.

Om de gemeenschap duidelijk te maken dat zij de vertrouwde locaties in Krommenie verlaten, maar niet getreurd, want zij gaan onverminderd actief door in de hypermoderne sportaccommodatie: ‘De ideale locatie die groei van de verenigingen mogelijk maakt.’

Sportpark de Omzoom gaat zaterdag 3 september officieel open. Die dag is er gelegenheid om het complex te bekijken. Op zondag 4 september is hier de start en de finish de zesde editie van (Z)aan de Wandel.

Verhuizing communiceren
Het initiatief voor de Omzoomkrant is genomen door drie sportverenigingen uit Krommenie: honk- en softbalclub de Cromtigers, korfbalvereniging Furore en atletiekvereniging Lycurgus. Jan Paul Vrolijk van Bofesto Media:

“De sportclubs hadden de behoefte om de verhuizing naar het nieuwe sportpark, toch een ingrijpende verandering voor een gemeente,  goed te communiceren. Wij hebben die behoefte op een praktische manier vertaald in een krant en die uitgave commercieel mogelijk gemaakt.”

Het is een eenmalige uitgave die in een oplage 67.500 in de Zaanstreek, Beverwijk en Uitgeest is verspreid. In de Omzoomkrant laten de verenigingen zien waar zij voor staan en wat zij op sportief gebied allemaal te bieden hebben.

Gemeente met sporthart
Voor Jeroen Olthof, wethouder sport, is de Omzoomkrant een kans om te scoren voor Zaanstad als een gemeente met een sporthart die continue investeert in sport:

“Dat is onder andere te zien aan de Omzoom. In een tijd van forse bezuinigingen is toch gekozen voor een achtste laan op de atletiekbaan. Zo kan Lycurgus ook nationale en internationale topevenementen organiseren.”

In Zaanstad wordt volgens Olthof op hoog niveau sport bedreven. “Men moet het alleen meer gaan voelen, meer beleven.”

Een bijdrage van Jaap de Jong.