Drie nieuwe lokalen voor Vissershopschool (maar wanneer?)

De Vissershopschool – officieel: de vestiging Vissershop van OBS de Voorzaan – krijgt drie extra lokalen: twee op het dak en één op het schoolplein. Daarmee moet de leerlingengroei van de uitdijende school opgevangen worden.

In plaats van drie lokalen op het dak of alleen extra lokalen op het schoolplein is in overleg met de buurt voor dit alternatief gekozen. Het is onwaarschijnlijk dat er al in de zomervakantie begonnen kan worden met de bouw.

De vestiging groeide sterk de afgelopen jaren. Vanwege ruimtegebrek zijn de leerlingen van groep 8 vorig schooljaar al naar de vestiging op de Haven verhuisd.

De extra lokalen op de school kunnen relatief snel gebouwd worden omdat daarvoor het bestemmingsplan niet veranderd hoeft te worden aldus Zaan Primair. Voor de bouw van het extra lokaal op het schoolplein is dat wel het geval.

Luuk Houweling, Beleidsadviseur en Teamleider Huisvesting van  Zaan Primair:

Voor het uitbreiden van de Voorzaan hebben wij definitief toestemming gekregen van de gemeente. In overleg met de direct omwonenden hebben we een uitbreidingsvariant gekozen die inderdaad bestaat uit twee lokalen op het dak en één lokaal op de begane grond.

Omdat voor het bouwen op het dak extra fundering nodig is in het bestaande gebouw, kan de bouw alleen starten in een zomervakantie. We hoopten deze zomervakantie te kunnen starten. We hebben drie aannemers gevraagd. Zij hadden wel tijd, maar konden een aantal materialen (heipalen, betonnen vloerplaten) niet meer op tijd geleverd krijgen. Omdat de bouw op dit moment enorm aantrekt zijn de levertijden van dit soort materialen verdubbeld of zelfs verdrievoudigd.

Het ziet er niet naar uit dat we nog in deze zomervakantie kunnen starten. We zijn met de gemeente in overleg om alternatieve oplossingen te zoeken voor de toename van het aantal leerlingen dat we 2018 verwachten, en niet kunnen plaatsen als de uitbreiding niet klaar is. Die oplossing hebben we nog niet gevonden.

Foto: Erik Esteie.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *