€ 6,4 miljoen voor ‘Hofwijk Noord’, 750 nieuwe woningen

Aan de Oostzijde, op het gebied waar voorheen Kan Palen was gevestigd en waar nu nog verffabriek Touwen zit, moet een nieuwe woonwijk van 750 woningen komen: Hofwijk Noord.

Voor sanering, de verhuizing van Touwen en ontwikkeling is € 6,4 miljoen nodig. Zaanstad moet daar de helft van opbrengen.

Het terrein van Kan Palen ligt al decennia lang braak, de grond is ernstig vervuild. Zaanstad is in onderhandeling met de eigenaar van de grond en met Touwen. Zolang de fabriek daar zit kan er in de omtrek niet gebouwd worden. Zaanstad:

“Verder zijn er binnen en rondom het gebied verschillende eigenaren die ieder hun eigen ambities hebben. Om de ontwikkeling nu dan toch echt op gang te krijgen, zijn de gemeente Zaanstad, de grondeigenaar van Kan en Rochdale intensief in gesprek gegaan en hebben daar ook een aantal eigenaren van omliggende percelen bij betrokken.”

Wethouder MAAK.Zaanstad Hans Krieger:

“Er liggen hier geweldige kansen om een mooie woon-werkbuurt te bouwen die van toegevoegde waarde is voor de hele wijk. Dit plan past bij de ambitie die de raad eerder al vaststelde met het toekomstperspectief 2040 voor de Kogerveldwijk.”

De raad moet de plannen goedkeuren en budget ter beschikking stellen. Ook moet worden besloten hoeveel sociale huurwoningen er moeten komen en hoe het parkeren geregeld gaat worden. € 3,2 miljoen moet uit het transformatiefonds van Zaanstad komen, de provincie wordt gevraagd de rest bij te dragen. Het besluit daarover wordt in het eerste kwartaal van 2020 verwacht.

Bekijk hier ons dossier over Kan Palen, aanvankelijk waren er plannen voor 160 woningen.

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Erik schaft

  Wijk ontsluiting via hof van zaenden
  Dat wordt druk…

  • Lee van houten

   Ze kunnen beter die portiekwoningen in de hofwijk (hof van zaenden ,hof van blois in zaandam )slopen en er nieuwbouw voor in de plaats maken portiekwoningen voldoen niet meer naar de waarden van deze tijd waren gerenoveerd in t verleden maar problemen blijven in die kleine compacte woningen, ik ga in iedergeval zeker mn best doen fanatiek reageren op woningnet ik wil er absoluut weg!

  • Lee van houten

   Inderdaad word superdruk ik wil gauw naar een een nieuwe plek (fanatiek nieuwe woning zoeken woningnet ,woningruilsites) het liefst naar mooi zaandijk.

 • Ron Bouw

  Waarom zulke hoge gebouwen en zo dicht op elkaar. 750 woningen maal de parkeernorm van 1,7= 1275 auto’s , ondergronds? of heel veel parkeerplaatsen.
  750 woningen wel erg veel op deze locatie, eens er moet wat gebeuren maar zoveel woningen?

 • Ron Bouw

  Op Zaanstad nieuws lees ik dat de VvE de Witte Olifant tegen de hoogte van een 13 verdiepingen hoog industrieel flat gebouw( 3 stuks) zijn er nu al bezwaar tegen maken. Hoe kan Zaanstad, Rochdale en van Moorsel( eigenaar Kan terrein) zoiets bedenken. Ik heb het raadverzoek doorgelezen en dit is nog maar fase 1, 2 en 3 volgen. De parkeernorm is vastgesteld op: zeer sterk stedelijk 1,3 parkeerplaats per woning= 975 parkeerplaatsen?
  De kopers van de Witte Olifant, of Mooij Wonen, wat je wil hebben in juli 2018 E 250000 betaald voor de brandwerende voorzieningen om nota bene de gebruiksvergunning te krijgen om uiteindelijk te starten met bouwen, woningen zijn nog niet opgeleverd, maar wist Zaanstad toen al niet dat Touwen weg zou gaan: Orkaan kunnen jullie dit niet uitzoeken? Ik zou zeggen kopers van de Witte Olifant: die kwart miljoen claimen bij Zaanstad, want er zijn zo veel fouten gemaakt bij het verlenen van de gebruiksvergunning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *