Natuurlijk kunnen we hier een ‘neutraal’ stukje tikken over een ontvreemd beeldje. En over het feit dat boeven het ook heus moeilijk hebben.

Dat doen we niet. 

De verachtelijken die het in hun hoofd halen om graven te schenden voor het brons zijn ‘neutraal’ voorbij. Het zijn kloothommels van de onderste plank, en daar dan nog onder. 

Lize Leguit mailde ons: 

‘Ik was vanmorgen op de begraafplaats in Oostzaan, bij het graf van mijn broer Gerrit Leguit. Hij was een groot (ras) katten liefhebber en daarom hebben wij na zijn overlijden op 29 augustus 2020 een mooi bronzen beeld van 2 poezen op zijn graf laten zetten.’

Lize bezoekt het graf met enige regelmaat om de plantjes te verzorgen. Gisteren ontdekte ze dat het poezenbeeld weg is. Het is losgeslepen (heb je gereedschap voor nodig) van de sokkel en de schroeiplekken zijn zichtbaar. 

We zouden er heel graag achter komen waar het beeld is voordat het wordt omgesmolten. Weet jij iets? Heb je iets gezien? Meld het vooral! Bij de politie via 0900-8844.

Deze foto is van mei dit jaar. Het poezenbeeld is verdwenen.

Er is melding gedaan bij de gemeente en Lize zal ook aangifte doen. Wij plaatsten eerder al stukken over schending van het kerkhof van Oostzaan, maar vandalisme werd tegengesproken door burgemeester Polak (het was een kwestie van slecht onderhoud en een storm).