Graven Oostzaan geschonden (video)

Stenen ondersteboven, glasplaten stukgegooid, graven omgetrokken, zuilen van hun sokkel gehaald, kettingen gebroken. 

De begraafplaats van Oostzaan staat al niet bekend om haar respectvolle onderhoud, maar dit viel toch op. 

Dorpsbewoonster Margot Piets ging gisteren op bezoek bij het graf van haar ouders en wat ze aantrof stemde verdrietig. Ze belde Evelien Leguit die zich al langer druk maakt over het onderhoud van de plek vol geschiedenis in het hart van het dorp. 

We troffen Evelien op het kerkhof: 

Deel dit artikel:

13 reacties

 • Jon Kwaak

  Daders publiekelijk aan de schandpaal nagelen dit is niet normaal gedrag en niet zeggen verward gedrag maar gewoon alles laten betalen en minimaal 1000 uur dienst doen op de begraafplaats.

 • Hans van Dijk

  Het is bijzonder schokkend te moeten ervaren hoe respectloos sommigen zijn. Zinloze vernielzucht ook. Er moet iets veranderen op het kerkhof. Een beter hek en meer onderhoud om mee te beginnen. En gewoon weer een vaste beheerder aanstellen. De gemeente moet echt iets doen. Hoe wordt de schade hersteld en wie gaat dat betalen? Ik hoop dat de daders gepakt worden. Van een graf blijf je af!

 • Echt vreselijk..zie al dat ze het flikken bij het Graf van hun ouders . Dan piepen ze wel anders

  • Evelien philipsen

   Vandaag word mijn moeder naar haar laatste rustplaats gebracht ik schrok mij dood hoe onverzorgd het kerkhof er bij ligt beetje respectloos

 • Krijnen jaap

  Te schandalig voor woorden kijken hoe ze reageren als het bij hun naaste gebeurd en het onderhoud is de laatste jaren in de hele gemeente slecht

 • Jack Woestenberg-van Dalen

  Dit gedrag is respectloos. Gelukkig hangen er tegenwoordig camera’s rond de KunstGreep, dus het uitlezen daarvan kan mogelijk leiden naar de daders. De VVD had het Kerkhof op een hoge plaats in verkiezingsbeloften staan. Nu zitten er drie VVD-ers in het college. Wellicht dat er eindelijk eens iets gaat gebeuren met het kerkhof. Het is allereerst de burgemeester die nu aangifte moet doen (portefeuille algemene zaken) en dan zullen er vervolgstappen moeten komen. Wij houden het vervolg in ieder geval in de gaten, want die onderste bureaulade op het gemeentehuis kennen we ondertussen zo langzamerhand wel.

  • jacqueline de nijs

   Dat krijg je van al die bezuinigingen. Er moet gewoon weer een beheerder worden aangesteld!!! En op de monumentenlijst(misschien levert dat nog wat subsidie op?)

  • Sylvua Schouten- Hoekstra

   Idee om ook camera’s op te hangen bij de
   begraafplaats? Te treurig voor woorden dat dit nodig is! Laten we in ieder geval volgen of de burgemeester aangifte doet en welke vervolgstappen er worden gezet!

 • Eefiëne Tijmes

  Het was echt treurig om te zien. dat er onkruid groeit tot daar aan toe maar gewoon vernielingen aanrichten bij graven schaamteloos. Ik had een begravenis vanmiddag dat is al treurig genoeg maar als je dan langs die vernielde graven loopt wordt je nog verdrietiger en kwader.
  Blijf met je handen van iemand zijn spullen af. En het gekke is ik woon tegenover de begraafplaats en niks gehoord of gezien.

 • Ronald Rosenkrantz

  Misschien ook camera s plaatsen aan achterkant van de kerk.

 • Gre Koning Schenk

  Het is schandalig die verniel zucht .maar het onderhoud laat ook te wensen over, vorig jaar is er aandacht aan besteed en kwamen er 7 vrijwilligers..daarna werd het weer een zooitje ..maar wel per jaar 133.95 euro betalen voor onderhoud..

 • Nico Smit

  Nou ja, Oostzaan vond een nieuw ambtsketen voor de burgemeester belangrijker dan de begraafplaats.
  En maar doorstemmen op de VVD en de groep MorMonen.

 • Jantje Vastenhouw-Klop

  Het niet onderhouden van de begraafplaats is weer een voorbeeld van onze bestuurders dat zij geen respect hebben voor de doden. Zie ook de plaatsing van afvalcontainers tegen het oorlogsmonument van Hannie Schaft. Hier is door vele inwoners ook al op gewezen en gevraagd deze te verwijderen. Bij de vorige en huidige burgemeesters is dit aangekaart. Er wordt vervolgens niets mee gedaan. Jawel toch iets, bij de dodenherdenking op 4 mei werden de afvalcontainers door hekwerken met zwart zeildoek onttrokken aan het zicht. Inmiddels zijn de hekwerken weg, maar de afvalcontainers staan er nog steeds tegen het oorlogsmonument. Gebrek aan beschaving heet zoiets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *