Eigen Wijs tijdelijk in Kasteel

De gemeenteraad van Wormerland besloot gisteravond dat school De Eigen Wijs tijdelijk in Het Kasteel gevestigd mag worden.

Er ging een inspraakronde aan vooraf en er waren twee schorsingen voor nodig, maar uiteindelijk was “de kogel door de kerk” aldus VVD-raadslid Rob Berkhout op Twitter.

Stichting De Eigen Wijs wil in het schooljaar 2017/2018 met een nieuwe school beginnen waarbij gepersonaliseerd leren het uitgangspunt is onder het motto: “Je bent goed zoals je bent”. Het eerste jaar wordt uitgegaan van 40 leerlingen.

Gemeente Wormerland wilde dat de school moet worden ingevoegd in het hoofdgebouw van de Wormerwieken, maar daar zijn beide scholen het niet mee eens. Op het schoolplein staat het bijgebouw ‘Het Kasteel’ al zes jaar leeg. Het formaat en de indeling zou zeer geschikt zijn voor de start van de nieuwe school.

Om hun plannen kracht bij te zetten werden er op 12 juni 220 handtekeningen overhandigd aan burgemeester Tange (video De Orkaan). De raad moest zich er vervolgens over uitspreken.

Er werd onder meer ingesproken door Agora.

Er werd geschorst.

Laat kon Rob Berkhour witte rook melden.

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *