Extra Eiland-camera, buurt krijgt na een week brief

Een week nadat de camera’s geïnstalleerd werden bij de beide toegangswegen tot het Zaaneiland, zijn de bewoners op de hoogte gebracht door de gemeente via een huis-aan-huis verspreide brief.

Op de Williampontbrug zijn twee camera’s aangebracht, één op de hoek van de Hogendijk, de ander bij de Badhuisweg*.

In de brief schrijft burgemeester Hamming dat nadat zich twee ‘geweldsincidenten’ in de wijk hebben voorgedaan, de buurt onder “verscherpt toezicht van de politie en gemeentelijke handhavers” staat.

Het gaat om beschietingen van woningen aan het Amrum (27 maart) en de Badhuisweg (23 mei).

De camera’s zijn voor drie maanden geplaatst om het toezicht aan te vullen en vanwege de preventieve werking.

Boven de plek op de William Pontbrug, vlakbij de woningen op de Badhuisweg. Onder de plek waar de eerste camera op 27 mei werd geplaatst: op de hoek van de brug en de Hogendijk. De derde camera staat op het Spiekeroog bij de Houthavenkade, de autoweg die toegang geeft tot het Eiland.

* In de eerste versie van dit bericht schreven we dat de camera op de William Pontbrug was verplaatst. Dat klopt niet, er zijn twee camera’s aangebracht. De brug wordt inmiddels meer dan goed in de gaten gehouden. Omdat ook de brug zelf in de gaten wordt gehouden omdat die op afstand wordt bediend, zijn er nu zeven (!) camera’s op de brug aanwezig.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *