Eind 2017 tweede Fietsenpakhuis in Zaandam

Om het bewaakt fietsparkeren in het centrumgebied
 van Zaandam aantrekkelijk te maken en de overlast van fietsen op de Dam en de kop van de Gedempte Gracht in te perken, wil Zaanstad een tweede Fietspakhuis in winkelcentrum Rozenhof.

Uit de laatste Inverdan-plannen blijkt dat het college ernaar streeft om de bewaakte stalling “eind 2017” open te hebben. Aanvankelijk was de planning 2018.

In de Inverdan-actualisatie wordt gemeld dat met de eigenaar van het winkelcentrum de Rozenhof gesprekken lopen “over de huurprijs van een deel van het winkelcentrum voor de vestiging van een fietsenpakhuis”.

Eigenaar Green Real Estate kocht het winkelcentrum, inclusief de parkeergarage in 2008. Voor het vestigen van een Fietsenpakhuis, moet ook de Vomar binnen Rozenhof verhuizen.

Het eerste Zaanse Fietsenpakhuis staat aan de Vinkenstraat. Onder de Beatrixbrug is een tijdelijke stalliing ingericht die zal verdwijnen zodra de Rozenhof-stalling in bedrijf gaat.

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Karin

  verdwijnt de Rozenhof dan helemaal, ik bedoel alle winkels in het Rozenhof, ik bedoel die paar winkels die er nog zijn?

  • De Orkaan

   Het ‘lange’ stuk waar nu al bijna alles leeg staat verdwijnt, daar komt de Vomar en de fietsenstalling. Het korte stuk bij de Gedempte Gracht blijft.

 • C.montana

  Ik heb met collega s het fietsen pakhuis opgestart in de vinkenstraat.Zaandam geeft het voorbeeld voor hoe het moet.hoop dat andere steden volgen zoals in Purmerend. Meerdere stallingen en geen fietsen meer plaatsen in de winkelstraten.

 • Scooterrijder

  Betalen voor zoiets moois, dat gaat er bij veel Zaankanters niet in. Wel mis ik de fooienpot in de Vinkenstraat.

 • Erik Esteie

  Hopelijk gaat die nieuwe fietsenstalling op een normale tijd open en kunnen meer mensen gebruik maken van de bewaakte stalling want pas om acht uur open gaan is alleen handig voor de ambtenaren in het stadhuis(en die hebben al een eigen stalling)

 • Hans van oordt

  Now genoeg geld voor fietsstalling maar geen geld voor taxistandplaats en waar de chauffeurs kunnenplasen ze komen hellamal naar apothek te plassen .
  wat een land

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *