‘Joining Forces’ en ‘Push Your Limits’ is er op de affiches in het raam van Perry Sport in de Westzijde 9 in Zaandam te vinden. Maar vooral: ‘Wij zijn definitief gesloten.

Op de website is het nog niet doorgedrongen, maar de telefoon wordt al niet meer opgenomen. Wie op zoek is naar sportartikelen en -kleding kan zich bij Aktiesport op de Gedempte Gracht 89 vervoegen.

Perry Sport en Aktiesport zijn beide onderdeel van hetzelfde concern: Sports Unlimited Retail BV. Dat werd eerst eigendom van het Engelse JD Sports Fashion (na een faillissement in 2016) maar die deed het bedrijf in 2021 over aan haar eigen dochter Iberian Sports Retail Group.

Op het affiche is te lezen dat de sportwinkels doorgaan als Sprinter, en dat is het merk dat de winkels van de Iberian Sports Retail Group hebben in thuisland Spanje en in Portugal.

In een aantal plaatsen in Nederland zijn de winkels al ‘gerebrand’ naar een Sprinter. En als dat in Zaandam gebeurt als ‘de nieuwe sportretailer van Nederland’ is dat dus niet aan de Westzijde maar aan de Gedempte Gracht.

In 2016 was het moederbedrijf ook al in de problemen: Ook Aktiesport en Perry in moeilijkheden