ENGIE ligt dwars bij bouwplan Houthavenkade

Toen op 26 februari de overeenkomst werd getekend om aan de Houthavenkade ruim 700 woningen te gaan bouwen, werd gemeld dat met ENGIE werd gesproken over verplaatsing naar Hoogtij.

Kennelijk heeft dat geen resultaat opgeleverd. ENGIE heeft Zaanstad laten weten “zich tegen alle onderdelen (en locaties) van het ontwerpbestemmingsplan” te verzetten.

De kern is dat als het plan een woonbestemming krijgt, de activiteiten van ENGIE daar niet meer mogelijk zijn. Ook als eerst het noordelijke deel van het plan wordt ontwikkeld. ENGIE is het grootste bedrijf op het terrein (kaart onder).

Bovendien deugt het bestemmingsplan volgens ENGIE niet. Dat er alleen appartementen komen en een belangrijk deel sociale huur wordt, is alleen in een bijlage vermeld, en dat betekent volgens ENGIE dat er in de praktijk ook andere woningen kunnen komen. Ook het verkeers- en parkeeronderzoek is ‘onzorgvuldig’ volgens het bedrijf.

ENGIE “is een Frans multinationaal energiebedrijf dat opereert in de productie, onderhoud en distributie van elektriciteit en aardgas. Het is het grootste nutsbedrijf ter wereld.” (Wikipedia).

Hier: de plannen voor de Houthavenkade zoals die in februari werden gepresenteerd. De Houthavenkade is één van de 16 snelle woonprojecten van Zaanstad, in 2021 moet er gebouwd worden.

engie

 

 

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *