Gistermiddag, vrijdag 31/10, raakte rond 15:00 aan de Blokschaaf (achter station Zaandam) een 19-jarige man uit Zaandam zwaargewond bij een zeer gewelddadige straatroof.

Door dienstdoende agenten werd gemeld dat er leerlingen van de nabijgelegen ROC school Regiocollege bij de steekpartij betrokken waren.

Twee mannen werden door twee andere mannen op straat aangevallen en overvallen. Daarbij ontstond een vechtpartij. De 19-jarige man uit Zaandam raakte daarbij zeer ernstig gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De andere man raakte licht gewond. Na de straatroof zijn de twee verdachten richting het station gevlucht.

De politie meldt dat danks een zoekactie en de inzet van Burgernet de twee daders niet gevonden zijn. De politie is daarom hard opzoek naar getuigen. Op het moment van het incident waren er veel mensen op straat. Mogelijk hebben omstanders staan filmen en hebben ze nog geen contact gehad met de politie.

Volgens een melding op Burgernet ging het om “licht getinte mannen die in de richting van het station vluchten, één met grijze jas met capuchon, één met een groene jas, type Nickelson.

Mensen met informatie kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

steekpartij

Foto van afzetting Blokschaaf na de steekpartij: © De Orkaan/Odile DeFraye.