Extra booster-plek in Zaanstreek Waterland, 60-plussers kunnen afspraak vervroegen

In het gemeentehuis van Beemster wordt deze week een derde booster-priklocatie in Zaanstreek Waterland ingericht. In de loop van de week kan de nieuwe plek worden gebruikt.

Vandaag is de grote vaccinatie-locatie in Purmerend geopend waar dagelijks 3.456 mensen kunnen worden geprikt. De capaciteit van de Zaandamse vaccinatie-locatie PG1 is per vandaag opgevoerd van 660 tot 864 per dag door tot 22.00 uur open te blijven.

De aangekondigde versnelling van de boostercampagne door demissionair minister De Jonge vraagt om een uitbreiding van de prikcapaciteit in onze regio aldus de GGD.

60-plussers met een afspraak na de jaarwisseling, kunnen dat vervroegen naar voor 31 december, “voor zover de capaciteit dat toelaat”. Ze worden deze week per SMS geïnstrueerd.

Voor de personele inzet van de nieuwe priklocatie in Beemster vraagt de GGD hulp van defensie voor het zetten van prikken en administratieve taken. Ziekenhuizen in de regio is om ondersteuning van artsen gevraagd.

De GGD schrijft dat het alleen mogelijk is om met een afspraak een prik te halen:

“Alle 60-plussers kunnen nu online een afspraak maken. Nieuwe leeftijdsgroepen (van oud naar jong) volgen snel en worden via de media aangekondigd. Iedereen ontvangt ook een uitnodigingsbrief, die volgt later dan de oproep in de media. Alleen met een ontvangen brief is het ook mogelijk telefonisch een afspraak te maken.”

Deel dit artikel:

16 reacties

 • Voor mijn man heb ik 1 januari 2022 en ik 30 december kan hij dat met mij mee om de boosterprik te halen. Ik moet savonds om 21.40 uur?

  • Rudolf Jacobs

   Officieel niet, maar ligt er aan hoe de pet van de inschrijfmedewerkster staat. Gistermiddag zegde ‘ze’ mondeling toe, dat echtgenoten samen geboostetd konden worden,maar gisteravond werd mijn echtgenote niet geprikt. Die mag vanavond terugkomen. Die je helemaal niets aan.

  • Caroline Boone

   Gewoon gaan samen!

 • Ger Docter

  Ik ben van 1942 heb een afspraak in januari. Ga tussen de middag op de gok naar de P Gijsenlaan voor een Booster prik er stonden wijnig mensen werd na een lange discussie naar huis gestuurd. Komt ook een oude vrouw huilend naar mijn toe 80 jaar op de fiets van ‘Kalf,ik zag dat u in discussie was probeerde het toch moet ook in januari terug komen,hopende dat het niet glad is.Er stonden mensen van 10 jaar jonger.

 • Jan Betlem

  Ik heb vanmorgen gebeld naar het nr. 08007070. Had na de vierde keer succes en een telefoniste aan de lijn voor de afspraak voor 28 dec. naar een datum eerder te verzetten, dat lukte ik kon de booster halen op 20 dec. in Purmerend, 1 1/2 uur later was ik “geboosterd”.

 • Eveline Joor

  Extra plekken in Zaanstad? Wat laat de gemeente Zaanstad ons in de kou staan.. Waardeloos, er is geen plek te krijgen. Er zijn nog zoveel 60, 70 en 80 plussers die er niet doorheen komen en geen afspraak kunnen maken voor 1 januari.
  Waarom geen grote priklocatie in het Veldpark?
  Een hele dikke onvoldoende voor Zaanstad.

 • Fred Blijestein

  Blijkbaar is een bal door een KZ mandje gooien belangrijker als boosteren. Gooi die sporthal in Koog aan de Zaan toch open. Denk er eens aan hoeveel leed corona veroorzaakt en geef de inwoners van Zaanstad een kans om het virus te weerstaan. Het is belachelijk dat er voor een grote streek slechts een prikpunt is op een moeilijk te bereiken industrieterrein. Een krankzinnige situatie

 • Bert Versteeg

  De Pieter Ghijssenlaan is bijna het zuidelijkste punt van Zaanstad dus nogal onhandig voor mensen uit Zaanstad Noord en Midden
  Voor Zaanstad Midden heb ik een mooie locatie:
  In Westerkoog is een groot grasveld waar ooit sporthal de Sprong heeft gestaan, daar is voldoende parkeerruimte en er vast in Krommennie of Assendelft ook zo`n plek te vinden.

 • Rien van Tol

  Afgelopen zondag 3 kwartier in de rij staan kleumen. Oude mensen kregen na smeekbeden van hun kinderen een stoel aangeboden, maar mochten niet eerder naar binnen. Toen begon het ook nog te regenen. Wat een armoedzooitje. Chaos op het parkeer terrein, dat veel te klein is. De binnentemperatuur was gelijk aan de buitentemperatuur. Kortom een en al armoedige misère. Na bijna 3 uur weer thuis in Purmerend bijde warme kachel, de volgende dag ziek van de kou….. Zaanstad laat zien hoe het NIET moet!

 • Ans de Goeij

  Ik heb een afspraak op 8 januari, maar wil graag eerder. Ik ben van 1947 en hoorde dat er mensen van 1967 al veel vroeger een afspraak. Hoe kan dat??

 • Evertjan horstman

  Mijn vrouw is 56 jaar en vandaag in zaandam.een boostetprik gehaald.ik ben 70jaar en kan op 29 dec mij prik halen in purmerend. Zijn samen vandaag gegaan maar ik moet mooi wachten tot 29 dec. GOED BEZIG ZAANDAM😡😡😡

 • Jp De Jong

  69 jaar op 11 Dec afspraak booster 8 Jan zaandam

 • Je kan geen enkel afspraak maken als 60plusser allemaal ver weg! In alle steden in Nederland een grote ramp!

 • André van Beveren

  Oorspronkelijk had ik (zeventiger) een afspraak op 4 januari. Mijn vrouw (65-plusser) op 30 december. Afspraken gemaakt direct na het bekend worden van het geboortejaar waartoe wij behoren. Ongeruste kinderen deden mij besluiten alsnog te proberen om telefonisch contact te krijgen na 3 dagen eerder vruchteloos bellen. Tot mijn stomme verbazing na de derde poging op de zelfde dag (21 december) was het raak en kon toen direct voor ons twee een afspraak maken in de RAI in Amsterdam, dezelfde dag ’s avonds.
  Terecht wordt de opmerking gemaakt dat minder mobiele mensen een probleem hebben met vervoer naar de priklocatie in Zaandam. En terecht wordt gesteld dat er voor zo’n grote streek een veel te kleine locatie is vastgesteld. Onterecht wordt de gemeente hiervoor verantwoordelijk gehouden. De Gemeente Zaanstad heeft wel invloed door het toewijzen van een plaats, maar het is de GGD die moet organiseren en bij gebrek aan vak personeel lukt dat natuurlijk niet.
  Wanneer het Ministerie veel eerder actie had ondernomen om het boosten te versnellen dan was het wellicht mogelijk geweest iedereen te ‘boosteren’ voor het einde van het jaar.

 • Bram Laterveer

  Mijn vrouw en ik zijn in de 60 en de 70. We hebben in januari 2022 pas aan afspraak voor de booster. Volgens de berichten zouden we in de week van 20 december een sms ontvangen voor het vervroegen van onze afspraken. Helaas geen sms ontvangen. Weer zo’n luchtbel van de Jonge en de GGD. Loze beloftes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *