Extra brug Nauernasche Vaart, Zaanbocht aangepakt… (en nog veel meer)

Als Zaanstad € 11,2 miljoen krijgt voor de tweede fase van de Woningbouwimpuls komt er een extra brug over de Nauernasche Vaart, worden de Zaanbocht en de Zaanweg in Wormerveer aangepakt en wordt ook werk gemaakt van de herinrichting van de Noorder- en Zuiderhoofdstraat in Krommenie.

Dat – en nog veel meer – is nodig om 11 nieuwbouwplannen van in totaal 1.865 woningen met elkaar te verbinden, te ontsluiten en het parkeren te regelen.

Die nieuwbouwplannen zijn al voor een deel aangekondigd of zelfs in gang gezet: Brokking (93 woningen), Meneba (622), Noordeinde (107), Zeeheldenburt / Blok (62) in Wormerveer; en de Durghorst (48) en het gasfabriekterrein in Krommenie (50).

Maar ook zitten er betrekkelijk nieuwe en niet uitgewerkte plannen bij: Kerkstraat (201) en gasfabriekterrein (75) en PWN / Groote Weiver (135) in Wormerveer; en Mercurius (75) en Chromos / Vlaar (385) in Krommenie.

Van de woningen valt volgens Zaanstad 54 procent in het ‘betaalbare segment’ (sociale huurwoningen, middeldure huurwoningen tot €1.000 en koopwoningen tot de NHG-grens).

De infrastructurele werken omvatten – afgezien van de bovengenoemde – ook de aanpak van Noordeinde (Meneba, Brokking), de herinrichting van de Zeeheldenbuurt, een openbare parkeervoorziening op terrein van oude Gasfabriek en de ontsluiting van Kerkstraat in Wormerveer, en werk aan het Mercuriusterrein en de Eikelaan in Krommenie.

Eerder kreeg Zaanstad ruim € 20 miljoen voor 25 projecten in Zaandam.

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Jaap Groothoofd

  54 procent in het betaalbaar segment is niet zo veel

  • Jan en Riet Brusche

   135 huizen PWN terrein, tiny houses?
   Brandweerkarzerne neemt al veel plaats in,
   Ben heel benieuwd naar het ontwerp.
   Het Remeiland ziet er verzorgd uit, mooie groenvoorziening,
   mooi gebouw, geeft rust in de omgeving.
   Met angst en beven zie ik de toekomst tegemoet, huizen aan de Vaart en Krommenieerweg zitten hier niet op te wachten.

 • Alexander Verkooijen

  Waarschijnlijk zie ik het verkeerd, maar ik begrijp die extra brug over de Nauernasche Vaart niet goed. Die lijkt op dezelfde plaats te liggen als de huidige brug. Hopelijk betekent dit dat er een nieuwe en dan ook voornamelijk bredere brug voor in de plaats komt. Als fietser ervaar ik dit als een gevaarlijk punt.

 • Paul de leeuw

  Hoi, waarom geen tweede brug bij de voormalige vuilnisbelt???
  Het talud ligt er al!!

 • Gerda Boelens

  Volgens mij ook beter de lang geleden beloofde brug bij Willes door wethouder Horseleberg. Minder verkeer door oud Krommenie en een goede aansluiting op de Rosariumlaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *