Vanaf deze week gaat A Perfectly Normal Family in landelijke première.

Hierin volgen we een gezin waarvan de vader Thomas opbiecht zich eigenlijk vrouw te voelen. Hij verandert daarna snel in Agnete: een vrouw met zwierige jurken die opeens niet meer van voetbal lijkt te houden.

De vertoningen van deze film in De Fabriek worden mede mogelijk gemaakt door Bureau Discriminatiezaken en De Zaanse Regenboog.

Ons FabriekPanel over A Perfectly Normal Family

Lize Koele

“Deze film verdient een volle zaal. Ik ben in verwarring gebracht door deze film. Zeker als je in een vechtscheiding zit, heb je altijd de keuze: kies je voor je kinderen of ga je toch voor je eigen geluk? Deze man heeft een gezin gesticht, kan hij niet nog een paar jaar wachten tot zijn kind volwassen is? Het zet je zeker tot nadenken maar leert je ook dat je jezelf mag zijn.”

Siep Goedhard

“Mensen, ga toch deze aangrijpende film zien met een prachtig kleurenpalet aan personen. Ik ben seksuoloog en heb meerdere transseksuele mensen begeleid, het is zo’n maatwerk. Wat herkenbaar is, is de strijd die mensen moeten voeren voor hun geluk. Het is een realistisch verhaal mede door het acteerwerk van het jongste kind. Het laat goed zien dat de transvrouw niet perfect is. Ze wil te snel in het proces, zeker voor het jongste meisje, door met blote borsten de zee in te lopen.”

Je hoort wat Siep zegt: ga het zien!

filmdepot-A-Perfectly-Normal-Family_st_4_jpg_sd-high