Feestje in het Wilhelminapark met Cocoa River en Wolter Kroes

Zaterdagmiddag – 26 augustus – was het feest in het Wilhelminapark. Het 125-jarig bestaan van het park werd gevierd met optredens van Cocoa River en Wolter Kroes.

Om 12.15 uur werd de hekken van het Wilhelminapark geopend. Bezoekers trotseerden de regen en druppelden langzaam binnen. Om 13.00 uur opende de Zaanse rockband Cocoa River het feest met een optreden. De band bestaat uit Kaylee van der Linden (zang), Damiano van der Linden (gitaar en zang), Noor Boon (gitaar), Tames Boon (bas) en Pim Koopman (drums). (Drummer Tomas Harkema is gestopt, in september 2022 heeft Pim Koopman het (drum)stokje overgenomen.) Ze brachten covers en eigen muziek ten gehore.

Om 14.00 uur betrad Wolter Kroes het podium. Het Wilhelminapark is een plek waar voor Wolter veel herinneringen liggen. Zo was hier zijn eerste zoen en heeft hij zijn zoon van destijds 1,5 bij de eendjes zien struikelen. Hij opende met het nummer Mag ik je knuffelbeer zijn die 30 jaar geleden uitkwam. Er volgenden verschillende hits en het nieuwe nummer Ik neem je mee naar zon. Bij het nummer De Bierkraan mocht Zaandijker Dani Lok meezingen. Ze hebben al eerder samen op het podium gestaan op De Dam in Zaandam. Na afloop van het optreden wilden veel bezoekers met Wolter op de foto. Hij nam hier ruim de tijd voor en maakte met velen een praatje. Namens het Wilhelminapark Wormerveer kreeg hij een Royaal Blond Biertje. Het eigen bier is speciaal door De Hoop gebrouwen voor het 125-jarig bestaan van het park.

Rond 14.45 uur gaf Cocoa River opnieuw een spetterend bijna twee uur durend optreden. Het was een mooie afsluiting van een geweldig feestje in het park. En wie geen genoeg kan krijgen van Cocoa River kan ze volgende week, zaterdag 2 september, zien optreden bij Wormer Live.

Bijdrage door Michel Schermer

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *