Komt er nu wel of niet een fietsbrug van de nieuwe wijk Klein Twiske naar het grote Twiske, en zo ja: wat kost dat en wie gaat dat betalen? O ja, en waar komt die brug.

In de Raadcommissie die gisteravond o.a. over deze zaak vergaderde kwam men er niet uit. Ook insprekers hadden veel vragen: was er een onderzoek geweest naar voor- en tegenstanders? Hoe was dat onderzoek georganiseerd. En waar kwam die brug als die er al kwam.

fietsbruggenEen brug zou €150.000 à €180.000 kosten, maar die dan wel uit bestaande middelen (grondopbrengsten, subsidies) moeten worden betaald. Er waren ook suggesties (van D66) om het geld te besteden aan bijvoorbeeld parkeerplaatsen bij de Noorderschool.

GroenLinks wil wel een fietsbrug, en diende ook een motie daartoe in. Maar men wilde een klein (goedkoop) bruggetje met een fietsgoot.

Niet alle inwoners van het nieuwe plan waren even blij. Vooral diegenen die vlak naast de geplande brug komen te wonen zagen de waarde van hun huis dalen.

Ee zijn meerdere opties voor de plek van de brug – op de foto hierboven moet die in de linkerbovenhoek gesitueerd worden. Optie 2 en 3 liggen in de eerste fase, optie 4 zou daarboven liggen. Optie 3 was het meest waarschijnlijke.

D66 (tijdens de vorige raadsperiode) was tegen de brug omdat de kopers er niks van wisten en omdat het nauwelijks veiliger zou zijn. De partij wilde liever 6 à 8 parkeerplaatsen bij Noordenschool. Ook Gemeentebelangen en PvdA waren destijds tegen.