Fietsen met de Fietsersbond (met wie anders?)

De Zaanse Fietsersbond gaat zondag de 12e fietsen. Dat is geen nieuws, maar wie met ze mee fietst zal veel bijzondere Zaanse fietsplekjes tegenkomen.

Om 13:30 start de fietstocht aan de westkant van station Koog aan de Zaan. Ze gaan via de rondweg Westerkoog naar het Westerwindpad. Die rondweg zal breder gemaakt worden om het autoverkeer te kunnen verwerken als de busbrug 24 uur per dag open gaat, de gemeente wil daar geen maximum van 30 km invoeren, alleen een adviessnelheid van maximaal 30. (foto 1 hieronder van de actie van bewoners, voor de verbreding moeten bomen gekapt worden)

Daarna via de Slinger (foto 2) waar al ruim een jaar een ’tijdelijke situatie’ is – het fietspad wordt de Stelvio van Zaanstad genoemd (een fameuze Italiaanse klim). Vroeger vonden het raar, inmiddels zijn wij helemaal gewend.

Vervolgens via de Rozengracht (oppassen voor auto’s die tegen de richting inrijden) naar de Wilhelminabrug en de Beatrixbrug (foto 3 en 4).

Ze eindigen om ongeveer 15.00 uur bij de Bullekerk (via het stukje dat wel 30 km is). Als je mee wil fietsten, graag een mail naar zaanstreek@fietsersbond.nl

Rondweg Westerwatering
‘Tijdelijke’ situatie bij De Slinger
Wilhelminabrug (foto Sely Friday)
Beatrixbrug
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *