Op vrijdag 9 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid (een soort dierendag voor energiebesparing). Zaanstad wil in 2020 klimaatneutraal zijn. GroenLinks wil inwoners laten zien wat er al bereikt is in de afgelopen jaren op dit gebied.

En dat doen ze natuurlijk op de fiets. Robert Linnekamp, de vorige wethouder van milieu fietst voorop en geeft uitleg bij diverse projecten. Linnekamp is nu voorzitter van Duurzaan, het informatieplatform voor duurzaamheid in de Zaanstreek.

Er zijn twee routes uitgezet, een in Zaandam, die om 10.00 uur begint bij het Fietspakhuis in de Vinkenstraat en ongeveer twee uur zal duren. De tweede route begint om 14.00 uur bij station Wormerveer en doet daarna Krommenie en Assendelft aan. Deze tocht zal ongeveer tot 17.00 uur duren.

Beide routes eindigen waar ze begonnen zijn (we zijn immers op de fiets!) en doen ongeveer 18 projecten aan. Zowel bij het Fietspakhuis als bij station Wormerveer kan je ook fietsen huren. Aanmelden bij info@groenlinkszaanstad.nl maar is niet verplicht.

GroenLinks zorgt voor een biologisch drankje en een poncho.