Fietser (17 jaar) overleden na aanrijding Assendelft πŸ”ˆ

Vrijdagochtend – 9 juni – vond even voor 08.00 uur een zeer ernstig ongeval plaats tussen een auto en een fiets op de Communicatieweg West in Assendelft. Bij deze aanrijding is de fietser, een jongen van 17, overleden. Er is nog geprobeerd het slachtoffer te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.

De hulpdiensten waren vanmorgen massaal aanwezig. Vanwege de ernst van het ongeluk werd ook een traumahelikopter opgeroepen. Op de plek van het ongeluk werden witte zichtschermen neergezet. Ondanks alle geboden hulp is de fietser ter plaatse overleden.

De fietser werd door nog onbekende oorzaak door de auto geschept, waardoor hij werd gelanceerd. Door de impact van deze aanrijding is de fiets in tweeΓ«n gebroken.

De bestuurder van de auto bleef ongedeerd. Hij is na het ongeluk meegenomen naar het politiebureau. Dit is een standaardprocedure bij zo’n ernstige aanrijding. De Verkeersongevallenanalyse (VOA) doet uitgebreid onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De Communicatieweg is hiervoor enige uren afgesloten geweest.

Bijdrage door Michel Schermer

Deel dit artikel:

13 reacties

 • Jaap Meeuwsen

  Vreselijk….het beloofde zo’n prachtige dag te worden en toen kwam er abrupt een einde aan een leven.
  Ik wens alle nabestaanden heel veel kracht en sterkte met dit onvoorstelbaar grote verlies.
  Ik besef wat een holle frase dit is maar vind er helaas geen passende woorden voor.

  • Marieke van den Berg

   Beste Jaap, het is geen holle frase maar een inlevend gebaar aan een familie die vandaag het allerergste heeft moeten meemaken en daar de rest van hun leven verdriet van heeft.
   Nu is het de avond van die prachtige zomerdag die voor hen eindigt in een langdurige nachtmerrie. Ik sluit me aan bij jouw woorden en wens de ouders (en alle nabestaanden) kracht toe om dit onbevattelijke verlies van hun kind ooit enigszins te kunnen dragen.

 • Edwin Kleiss

  Wat ongelooflijk verdrietig.
  Heel veel sterkte voor de familie en andere naasten.

 • Nel Olierook

  zo in een in triest, sterkte

 • Jose Duindam

  De fietser was een leerling van het Michaelcollege. Alle kinderen hebben zojuist vrij gekregen. Wat een vreselijke gebeurtenis.

 • Jaap Meeuwsen

  De oorzaak zal onderzocht worden maar is hier nu niet gepast daar over te gissen.
  Het is allemaal al erg genoeg dacht ik zo.

 • Wil Akker

  Allereerst heel veel sterkte voor de slachtoffers. De oversteekplaats voor fietsers is hier ook wel erg onduidelijk en niet eens aangeven met borden. van uit Heemskerk komende zie je geen enkel bord en vanuit Assendelft slechts een bord dat waarschuwt voor een gevaarlijke kruising. welke bedoelde is voor de kruising met de noorderweg. Hopelijk onderneemt de gemeente hier nu wel direct actie op

  • D. Hartog

   Wat een vreselijk ongeluk. Ik wens de nabestaanden veel sterkte met dit tragische noodlottige verlies. Het is een levensgevaarlijk punt, als fietser ben je hier heel kwetsbaar, dat merk ik vrijwel dagelijks.

  • arie de boer

   het is maar de vraag of de gemeente hier voor verantwoordelijk is

 • Dick Bosschieter

  Zo zonde zo zonde, zo’n jongen met een mooie toekomst voor zich in deze gekke wereld, mijn kindjes hebben beide het vwo gedaan op smc
  Heel veel sterkte gewenst voor de familie,
  Ik leef met jullie mee
  Dick

 • Sandra de Ruijter

  Wat een vreselijk nieuws, grootste nachtmerrie voor de ouders. Ik wens ze heel veel sterkte toe, ik heb er geen woorden voor.
  Sandra

 • Yola Kost

  Vandaag opnieuw een Meldingsbrief gestuurd naar de Gemeente, omdat ik vind dat er nu ook een veilige oversteek-plaats gecreΓ«erd MOET worden op deze fiets-verbindingsweg. Als zijnde moeder van twee jongeren, die ook deze oversteek moeten gebruiken en zelf ook met de fiets zijn aangereden op andere oversteek-plekken in Assendelft (en daar-doordat er minder hard gereden werd-allebei goed vanaf zijn gekomen) voelt het nu als mijn plicht om kenbaar te maken dat er iets moet gebeuren. Het had ook mijn zoon van 18 jaar kunnen zijn…
  Yola Kost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *