Tijdens de lockdown heeft filmtheater De Fabriek niet stilgezeten. Een renovatie om de faciliteiten in de zaal, de horeca en het sanitair te verbeteren stond al in de planning, maar kon nu zonder overlast voor het publiek plaatsvinden. Als kers op de taart opent het filmtheater aanstaande zaterdag 5 juni haar deuren met een geheel nieuwe extra derde zaal.

In november 2020 vierde het pand aan de Jan Sijbrandsteeg zijn 100e verjaardag. Een renovatie stond al in de planning, maar er kon meteen ook gekeken worden naar de langgekoesterde wens voor een derde zaal. De benodigde ruimte hiervoor werd gevonden op de benedenverdieping. De dertig stoelen tellende zaal bevindt zich naast de kassa en de entree vanaf de parkeerzijde. Directeur Katrien Lamers:

“Met deze derde zaal kunnen we zowel populaire als kwetsbare films nog langer vertonen en nog meer unieke filmprogramma’s organiseren”

De derde zaal is niet het enige dat nieuw zal voelen voor bezoekers. Zelfs het klimaatsysteem is sterk verbeterd en verduurzaamd waardoor er nu zelfs letterlijk een frisse wind waait door het historische gebouw. Daarnaast hebben ook de muren een mooie lik verf, heeft het café een verse vloer, plafond en andere indeling, zijn zalen opgeknapt met geheel nieuwe stoelen en voorzien van wandtapijt voor betere akoestiek én is er een nieuw audiosysteem. Doordat De Fabriek nu gebruik maakt van laserprojectie is er bovendien nóg betere beeldkwaliteit!

Voor wie naast het verse filmaanbod zijn ogen uit wil kijken aan het in een nieuwe jas gestoken gebouw, vanaf zaterdag 5 juni opent De Fabriek weer haar deuren. Cafébezoek in het gebouw is dan ook weer mogelijk. Tickets voor de films zijn al te koop via www.de-fabriek.nl

Arjen Kooreman

De foto’s zijn van Arjen Kooreman

____________

Dit is een partnerbijdrage van Filmhuis de Fabriek