Filmtheater en Café Fabriek vanaf vandaag weer open

Het was tweeëneenhalve maand stil aan de Zaan, ook op cultureel gebied.

Vanaf vandaag opent De Fabriek weer haar deuren zodat we weer even kunnen ontsnappen aan alle Coronatoestanden. Maar natuurlijk met maatregelen!

De kaartverkoop voor films in De Fabriek is afgelopen dinsdag weer gestart, maar vindt uitsluitend online plaats via de website.

Door de anderhalve-meter-maatregel is er in zaal 1 de komende tijd plaats voor maximaal 30 bezoekers, in zaal 2 maximaal 21. Naar het gebouw toekomen om op het laatste moment nog een kaartje te bemachtigen heeft geen zin, door de maatregelen is de kassa in het gebouw de komende tijd gesloten.

katrien fabriek

Directeur Katrien Lamers brengt zelf de anderhalf meter markering aan.

Om de stromen voor café en filmtheater te scheiden is de ingang voor filmbezoekers verplaatst naar de parkeerzijde. Cafébezoekers kunnen naar binnen via het terras aan de Zaankant. De Fabriek heeft er zin an. Katrien Lamers:

“Film bij uitstek biedt een noodzakelijke reflectie op gebeurtenissen in het dagelijks leven, maar bovenal hopen we iedereen weer een gezellig avondje uit te kunnen bieden dat ook dient als even noodzakelijke afleiding.”

Voor wie kaartjes heeft bemachtigd voor een voorstelling: kom niet te vroeg! Het liefst binnen een kwartier voor aanvang van de voorstelling. En zorg dat je blaas geleegd is, het toilet is alleen voor aanvang toegankelijk.

Café Fabriek is vandaag en morgen al vanaf 14.00 open vanwege Tweede en Derde Pinksterdag. Qua eten werkt het café met twee shifts waarvoor je uiteraard moet reserveren: eten tussen 17.00 en 19.00 óf tussen 19.30 en 21.30.

Voor wie door een verkoudheid nog niet naar buiten kan, of de situatie het liefst nog even aankijkt, via Picl is veel van het aanbod van De Fabriek ook gewoon vanuit huis te zien.

fabriek stoelen

De stoelen in beide zalen zijn duidelijk gemarkeerd.

Op de foto boven zie je Pieter Grandiek (café) en Katrien Lamers (filmtheater) die iedereen (maar niet te veel) verwelkomen.

Foto’s: Martin Bakker, het stuk is aangeleverd door De Fabriek

Deel dit artikel:

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *