Flats Albert Meijnsstraat in Kanniewaarzijn

In het Vara-programma Kanniewaarzijn van 9 februari kwam de renovatie (pardon, “opknapbeurt”) van de flats in Albert Meijnsstraat in Wormerveer langs.

Geen uitzending waar het bestuur van Parteon en directeur Cees van Boven erg vaak naar terug zullen kijken. Maar via De Orkaan kan dat nu wel.

De titel “Maandenlang rommel in de flats in Wormerveer” beloofde al weinig goeds (voor Parteon dan) maar vermakelijk was het wel (voor de kijkers dan). De verbouwing werd in beeld gebracht inclusief chemische toiletten, ontbrekende douches en uitvallende verwarming.

Het werd ook nog even uitgelegd waarom het geen renovatie was. Dat zou namelijk € 6000 verhuisvergoeding voor de bewoners beteken en vervangende woonruimte. Bij een “opknapbeurt” was dit niet nodig.

De deskundige professor Primus: “Er zijn heel corporaties waar ook groot onderhoud gepleegd en waar ook geen herhuisvesting is en waar het allemaal prima loopt. Dus er is iets mis gelopen in Wormerveer.”

 

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Adri Vos

    In 1988 viel daar tijdens werkzaamheden een galerij van de 1e verdieping naar beneden. ‘s-Middags zaten onder dat balkon nog kinderen op de grond en ± 18:00 uur (preciese tijd is mij ontvallen) viel de onderste galerij naar beneden. Er waren gelukkig geen gewonden of doden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *